Brända mandlar - måste man skålla dem innan?
Min son ville göra brända mandlar men i vissa recept står det att man ska skålla mandeln först och i andra står det ingenting om det. Vet ni om man måste göra det?
Min son ville göra brända mandlar men i vissa recept står det att man ska skålla mandeln först och i andra står det ingenting om det. Vet ni om man måste göra det?
Jag skulle inte göra det.
Det behöver man inte, de man köper på marknadsstånd har skal på.
Men hur sjutton får man till det? Jag försökte nyss (med skal) och misslyckades .
Hittade ett recept där man använder florsocker istället för vanligt strösocker o skalad mandel.
Kan tänka mig att detta är mkt lättare att anv än recept me vanligt socker.
Synd att man inte har mandlar hemma..
http://www.recept.nu/1.126528/leila_lindholm/efterratter_godis/branda_mandlar
Man ska tydligen ha i vatten och sen låta det koka bort. När sockret kristalliserar sig ska man smälta det på svag värme igen tills de täcker mandlarna och sen breda ut det på smörpappaer och dela på mandlarna..
Jag ska testa detta recept tror jag: http://www.menyse.com/3.15229/recept/kanderade-branda-mandlar/