• En bebis i magen

    Hur gör jag en italiensk dukning?

    Om en vecka ska vi ha middag med italiensk buffé. Jag skulle så gärna få till dukningen så att den andas italien. Inte för murrigt utan ganska lättsamt. Har sökt efter bilder på nätet men inte hittat något.
    Finns det någon som kan komma med lite förslag?
    Jag har vitt porslin och vanliga vinglas.

  • Svar på tråden Hur gör jag en italiensk dukning?
  • Michisen

    Hm, när jag tänker tillbaka på mina Italienresor så tänker jag spontant på rödrutiga bomullsdukar, generösa tygservetter, levande ljus i gamla vinflaskor lindade med bast, samt självklart färskt bröd av olika slag till buffén.
    Inte så tillkrånglat direkt.


  • En bebis i magen

    Ja just det. Den lite bond/lantliga stilen. Det hade jag inte ens tänkt på. Skulle vara skoj att köra det temat i hela köket... tål definitivt att tänkas på! Tack!

  • versan

    Håller du dig till Vitt rött & grönt så kan det inte bli fel.

    http://www.eniro.se/query?img=http%3A%2F%2Fwww.cmparty.com%2Fimages%2FItalianbuffet_small.JPG&result_number=6&h=96&url=http%3A%2F%2Fwww.cmparty.com%2Ftablesettings.htm&image_id=ZUqOkMF9y237wKKo1Z3ouf1-LFLCW-1TWeqNvirk0N0&w=128&what=show_image&search_word=italian%20table%20setting&imgurl=http%3A%2F%2Fmedia3.picsearch.com%2Fis%3FZUqOkMF9y237wKKo1Z3ouf1-LFLCW-1TWeqNvirk0N0

  • versan
    En bebis i magen skrev 2010-04-21 11:17:43 följande:
    Ja just det. Den lite bond/lantliga stilen. Det hade jag inte ens tänkt på. Skulle vara skoj att köra det temat i hela köket... tål definitivt att tänkas på! Tack!
    Häng upp hel vitlöksfläta & ställ fram chiantiflaskor med vin (bastklädda flaskor)
    Mycket tända ljus,
    Baguetter med tillbehör i korgar.
  • TheStar

    Håller med föregående inlägg och tillägger: grissini på bordet. Antingen i en "vas" eller vid besticken för varje kuvert. Italiensk smörsång i högtalarna kanske?

  • En bebis i magen

    Oj, så många förslag. Jag är lite rädd att det kommer att se fånigt/för mycket ut bara...
    OM man inte vill ha det rutiga med vitlöksflätor utan lite mer "sofistikerat" om man får uttrycka sig så... hur gör jag då?
    Har verkligen idétorka...

  • Michisen
    En bebis i magen skrev 2010-04-21 11:35:53 följande:
    Oj, så många förslag. Jag är lite rädd att det kommer att se fånigt/för mycket ut bara... OM man inte vill ha det rutiga med vitlöksflätor utan lite mer "sofistikerat" om man får uttrycka sig så... hur gör jag då?Har verkligen idétorka...
    Då gör du en elegant dukning helt enkelt. Vita dukar, röda och vita nejlikor i vas, levande ljus i snygga ljusstakar, italiensk musik ur högtalarna, grissinis, vindruvor i överflöd...

    Lite mindre Dolmio, lite mer antikens Rom. (Även om de var grymt förtjusta i rött och purpurfärg under sina närmast orgiastiska bjudningar.)
Svar på tråden Hur gör jag en italiensk dukning?