Snoddas, kärleksmumms, mockarutor
Kalla dom va du vill!
Jag vill ha ett recept på sådana kakor som inte blir torra och smuliga. Tycker alltid de blir de. Ge mig era knep och tips..
Kalla dom va du vill!
Jag vill ha ett recept på sådana kakor som inte blir torra och smuliga. Tycker alltid de blir de. Ge mig era knep och tips..
Detta receptet har jag mixat ihop ifrån 6 olika recept
Och denna är sååå god.
Långt ifrån torr.
Lycka till
Kärleksmums
5 st ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 knivsudd salt
5 msk kakao av god kvalitet
300 gram smör
2 dl vatten
200 gram mjölkchoklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
Klä en långpanna, ca 30x40 cm med bakpapper och häll i smeten.
Hacka mjölkchokladen grovt och strö över smeten.
Grädda kakan i ca 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
Chokladkräm
1 hekto smör
2 dl mjölk
4 msk socker
6 tsk kakao
6 tsk vetemjöl
3 dl kokosflingor
Häll alla ingrediensserna till chokladkrämen, utom kokosflingorna, i en kastrull.
Låt ingredienserna smälta ihop under omrörning och sedan småkoka tills krämen tjocknat.
Bred chokladkrämen över kakan och strö på kokosflingor.
HUr blir den chokladkrämen? Har bara gjort den "vanliga" med florsocker, Blir den genom stel eller lite mjuk och krämig?
Den bästa jag gjort är denna - http://www.recept.nu/1.18169/leila_lindholm/kakor_tartor/mjol/karleksmums Fast med klassisk glasyr för jag tycker Leilas blir så besk.
Testa den här den blir inte torr http://harligafamiljestunder.blogspot.com/2009/11/recept-karleksmums.html