• Blandis

    Adoptera från Slovakien...

    Hej,

    Jag och min man ska adoptera och har våra handlingar i Slovakien. Jag undrar om det finns någon mer som planerar att adoptera där ifrån, har adopterat eller på gång att adoptera från Slovakien?


    Vore jättekul att få kontakt med fler som vill dela med sig av sina erfarenheter och funderingar om adoption från just Slovakien.

    Några har jag hittat på adoptionslistan men alla kanske inte står med där?!?


    Självklart är ni som inte valt att adoptera från Slovakien också välkommna att dela med er av era erfarenheter. Kan aldrig få för mycket goda råd och tips.


    Kram.

  • Svar på tråden Adoptera från Slovakien...
  • Camarogirl

    Kul att ni har pappren i Slovakien! Vi åker nästa vecka för att hämta vår son i närheten av Bratislava. Slovakien har varit ett rätt litet land i adoptionssammanhang, och det är få här på FL som adopterat/tänkt adoptera därifrån! Du får gärna inboxa mig om du vill veta något speciellt!

  • Sandra B80

    Precis blivit medlem i familjeliv, såg ert inlägg, vi har också precis skickat papper till Slovakien, har ni haft dem länge där? Kanske hörs...

  • Blandis

    Va kul att ni också tänker adoptera från Slovakien. Vi skickade ner våra papper i April i år, så det är inte särskillt länge sedan. Ha det bra. Kolla din inbox.

  • augustibruden

    Hej!

    Vi är precis klara för att börja samla papper till Slovakien!!!
    Det känns som man har fått pos. på gravtestet förutom att min graiditet inte tar 9 mån utan drygt 1 år!

    Eftersom vi ska adoptera syskon 0-5 år så tar det ca 1 år från det att våra papper blir godkända i landet så tills nästa jul kanske vi är 2 barns föräldrar!!!!!!
    Jag har precis beställt en kurs i Slovakiska på nätet.

    Hur länge har ni väntat från det att ni blev klara för Slovakien?

  • Blandis

    Åååååååå vad kul! Grattis Agustibruden.

    Ett tips, vet inte om ni vet vad ni ska samla in för papper ännu, men börja med videofilmen ni ska göra. Alla andra papper gick fort att samla in. Myndigheterna och alla andra var jätte snälla och efter man hade ringt och förklarat  vad man skulle ha allt till så låg det ett brev i lådan 2 dagar senare. Vissa myndigheter ringde till och med upp en extra gång bara för att föräkra sig om att papprena vi skulle ha blev helt korrekta.

    Ja, vi hoppas också på att få adoptera syskonpar. Vårat medigivande är 0-4 år för syskonpar eller 0-2 år för ett barn. De Slovakiska myndigheterna godkände våran ansökan maj 2010, så vi har väntat sedan dess.
    Kul att du har hittat en kurs i Slovakiska, var hittade du den?

    Vem vet vi kanske får barn samtidigt.

  • augustibruden

    Blandis: Oj, det lät avancerat med videofilmen! Ska man filma sig själv och huset eller?
    Kursen hittade jag på: www.sprakbutiken.se
    Det är CD-skiva med övningar som ska komma vilken dag som helst. Det man har sett på  nätet verkar jätte svårt men kan man lite så får man ju vara nöjd.
    När jag pratade med BFA igår så händer det att det går fortare än 1 år också så vem vet, ni kanske har barn i början av nästa år!!!!!
     

  • Särsta

    Hej!
    Jag och min man har just fått veta att vi ska skicka våra handlingar till Slovakien Glad Vi är med i BFA-A och skickade in vår fullmakt m.m. till dem igår, så nu väntar vi på information om vad vi ska skicka till landet osv.

    Har försökt hitta fler som ska/har adoptera/t från Slovakien och hittade då den här tråden. Ser att den är gammal och blir naturligtvis jättenyfiken på hur det har gått för er alla?

    Någon som vill delge mig/oss sina erfarenheter?

    Blir också nyfiken på den videofilm ni skriver om... Vad ska den innehålla?

  • Idoli

    Hej!

    Hur går det för er alla?

    Efter samtal med BFA idag så låter det som att Slovakien kommer att bli vårt land :D
    Jag skulle därför gärna komma i kontakt med dem som ska/har adopterat från det landet!

  • Blandis

    Hejsan Idoli,
    Grattis, va kul att det ser ut att blir Slovakien för er med. Ja, vi har inte hört något ännu utan väntar fortfarande på barnbesked. Jag har skrivit lite i din ibox.

Svar på tråden Adoptera från Slovakien...