• Lovemusic

    Aktiviteter för 11-åring?

    Hej! Jag har en son som är 11 år. Han har väldigt stort behov av stimulans, dock vill han inte umgås med kompisar. Han idrottar flera gånger i veckan men utöver det så har han så trååååkigt säger han. Helst skulle han vilja att vi hittade på en massa saker med honom som t.ex. bio, simhallen osv. Och det är klart att vi gör ibland men han vill ha aktivitet i stort sett hela tiden...

    Vad gör era stora barn på fritiden?

  • Svar på tråden Aktiviteter för 11-åring?
  • Punkster

    Det låter ju som att han redan har en "hobby", eftersom han idrottar flera gånger i veckan. Problemet är att han inte vill umgås med kompisar? Det kan ju kanske vara så att det är självvalt, han kanske får tillräckligt social stimulans av att vara i skolan och idrotta. Då kan det ju kanske vara skönt att få vara lite för sig själv ibland.

    Men om han går hemma och har tråkigt så kan det ju bero på flera saker. Antingen att han inte har kompisar att leka med, eller att han kanske behöver en till hobby eller aktivitet? Om han vill ha vänner men inte har några så kan det ju kanske vara läge att försöka styra upp något med andra barn. Kanske ni har bekanta vars barn han kan umgås med? Annars så kan ni ju prova att introducera en ny hobby? Kanske börja i scouterna, prova en ny sport eller idrott, lära sig att spela ett instrument, bygga modeller, måla eller vad som helst.

Svar på tråden Aktiviteter för 11-åring?