• Zessan84

    Frätande bajs!!

    Vet inte hur vi ska få ordning på sonens mage! Han är helt illröd i rumpan, och han skriker hysteriskt så fort vi lägger honom på skötbordet. Har försökt att duscha honom istället, men det går inte mycket bättre det..

    Va på BVC idag och pratade om mjölken, men änsålänge tyckte dom vi skulle fortsätta som vanligt. Han har inte ont eller så.. Sover mer än vad han borde i denna ålder och är alltid glad!


     


    Vad kan det vara som gör att det fräter så? Allergisk mot vad isf?

  • Svar på tråden Frätande bajs!!
  • TheMother

    Min son fick frätande bajs när han hade tandsprickning sist. Räckte att det var i blöjan ett par minuter så var det kört.
    Det är inte det som spökar för din son, eller har han haft det så länge?

    Bästa salvan att smörja röd rumpa med är enligt mig Bepanthen. Var det enda som fungerade på sonen då. Inte för att du frågade om salva, men tänkte tipsa om den, utifall att du inte testat den


    Mamma till Anton 080920
  • Zessan84

    Ja han har haft det länge, men tänderna kommer o går här. Han är nu 13 månader o har 12 tänder, o 2 till påväg. Känns som han får tänder HELA tiden..

    Men borde vara nåt annat oxå! Fst visst, fräter gör det ju inte ständigt men han bajsar överfulla blöjor varje dag. Det läcker på alla håll, och sängen är i stort sett varje morgon full oxå.. =/

  • Summerlove

    Precis så hade vi med när Eddie fick sina kindtänder, började fräta efter bara några minuter och han gallskrek, bara och duscha bort och smörja smörja smörja och byta blöja ofta... eller låta lufta... Gick över på några dagar. Jag blandade lite mer vällingpulver (ca 1 skopa) än vad det skulle vara i vällingen,  tror det hjälpte till så att bajset blev lite lite hårdare i konsistensen..

  • Miamaria 79

    min dotter blir sån av ägg. Gjorde pricktest men det visade inget. Det är inte alltid tillförlitligt så nu ska vi undvika ägg till i höst så ska vi få ge henne ägg på barnmottagningen och se om det blir någon reaktion.

  • Zessan84

    Nu har han vart bättre några dar, men kan inte komma på om vi ätit annorlunda! Skulle få remiss för provtagning och efter det kommer vi börja ta bort mjölken, och funkar inte det får vi gå vidare med något annat..


     


    Hallonmums86: Vad spelar det för roll? Det har ju med magen att göra..

  • Surkatt

    Zezzan84: Jag har inget tips angående vad som kan orsaka frätbajset, men däremot vet jag hur det är att ha ett barn som har sår i rumpan och hur ont de har när man ska tvätta dem... Vi var inlagda på sjukhus med vår dotter pga magsjuka och blod i avföringen, och hon hade dessutom bajsat så mycket att hon var som skinnflådd i rumpan. Tillslut bara skakade hon av smärta när vi skulle byta blöja, och jag tyckte att jag ändå gjorde det så lindrigt jag kunde för att jag "bara" sköljde med vatten... Då fick vi en tvättcreme av dem på sjukhuset (tror nog man kan köpa likadan på apoteket) som man tvättar med och inte behöver använda vatten alls, för vattnet svider jäääättemycket i de ömma rumporna.

    Det blev mycket bättre, och det märktes att hon inte tyckte det var lika jobbigt att byta blöja med den. Det var mitt tips, hoppas att ni får ordning på magen på killen din!

  • Zessan84

    Ska kika på apoteket! Tack.. Nu är han bättre där bak, men den dåliga magen lär ju fortsätta tills vi hittar orsaken. Fått en läkartid till nästa vecka så då hoppas vi på lite svar eller isf råd..

Svar på tråden Frätande bajs!!