Med jäst istället för bakpulver, iofs:
Marit Annes gáhkku (ca 14 st)
6 dl vatten
50 gr jäst
0,5 dl socker/råsocker
2 tsk salt
vetemjöl
Smält jästen i saltet. Tillsätt sockret och sedan vattnet. Låt sockret lösa upp sig. Tillsätt sedan vetemjölet tills det blir bra konsistens. Jag gissar på att det gick åt… 13-14 dl för mig.
Låt jäsa ca 30 min.
Dela degen i bitar så storleken på varje utkavlad kaka passar stekpannan.
Värm stekpannan.
Kavla tunt i storlek som passar stekpannan. (Mina två första var kanske 3 mm tjocka men när de gräddas jäser de till så det är för mkt, så efter det kavlade jag ut så tunt jag kunde på den tid det tog att grädda ena sidan av brödet. Jag gissar på 1-2 mm.)