• Anonym (Kaffedraken)

    Vad kostade hela er adoption?

    Lite nyfiken.. läste att adoptioner går på ca 80-190.000 kr på ett ungefär. Och att man efter adoptionen genomförts kan göra en ansökan till försäkringskassan och "få igen" 40.000 :-. Stämmer det? Vad kostade er adoption allt som allt?

    Skulle så gärna vilja adoptera en vacker dag, men det är ju mycket pengar tyvärr. Vad får ni alla pengar ifrån? ^^

  • Svar på tråden Vad kostade hela er adoption?
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej TS,
    Vi har inte genomfört vår adoption fullt ut så vet inte vad det slutligen kommer hamna på. Vi adopterar från Colombias privata barnhem och adoptionsavgiften är idag 174 000 kr (legala kostnader, barnets vård, adoptionsorganisationens arbete )och våra egna kostnader som beräknas landa på 84 000 kr (resa och uppehälle i Colombia 6-8 veckor).

    Så vår adoption beräknas gå på 258 000 - 40 000 kr = 218 000 kr

    Visst är det mycket pengar, men vi ser det också som en drömresa vi kommer göra. Vi har sparat och lagt undan pengar under flera år. Att man hinner spara pengar är nog det enda som är positivt med att adoptionsköerna är så långa... {#lang_emotions_wink} . Vi har gått direkt på adoption och har inte lagt några pemgar på IVF-försök.

    Andra som jag känner som har adopterat har sparat, tagit särskilt adoptionslån, lånat upp på huset  etc.

    Lycka till!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Ett tips till: Om du är mer intresserad av vad själva adoptionsavgifterna samt egna kostnaderna består i finns bra sammanställning på t.ex Adoptionscentrums hemsida - under respektive land.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Det är nog rimligt att räkna med att de egna kostnaderna blir runt 150 000-200 000. Du kan gå in på AC:s hemsida och se ungefär vad det kostar för varje land.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Vi adopterade från Nigeria och vår adoption kostade närmare 250.000 kr. Då hade vi iofs en vistelsetid på en månad där det dyra var boendet och maten. Vi har en bostadsrätt som vi kunde belåna på en större del.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Vår adoption (Kina okt -09) hamnade på ca 180 000,- - FK 40 000,- = ca 140 000,-
    Vi betalade ca 50 000,- i samband med utbildning och att ansökan skickades mars -06 och resten (adoptionskostnad, resekostnader) i samband med barnbesked. Vi har under i stort sett hela väntetiden levt snålt, sparat pengar istället för att amortera och kunde därför bekosta hela adoptionen med sparpengar.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Svårt att svara på tycker jag. Vi är i Kenya och den långa vistelsetiden på 7 - 10 månader gör ju att det kostar en del men vi hade ju bott och ätit hemma också, här är det ändå lite billigare. Adoptionsavgiften 150 000 kr (drygt) Resa, boende mm 200 000 kr men som sagt vad hade inte nio månader kostat i mat och boende hemma. Vi har lånat på huset för avgiften, kostnaderna här betalar vi med sparad semester, fyra månaders distansjobb och föräldrapenning. Men som AC räknar inklusive vistelsetid så kostar det väl 350 000 - 40 000 = 310 000 kr men det är inte så det känns i plånboken =) Och absolut inte i hjärtat!!!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Vår adoption gick på runt 200 000 kr inkl resa och 10 dagars vistelse i Vietnam. Detta var nov 2007. Fick sedan tillbaka 40 000 kr.


    Lycklig nybliven tvåbarnsmamma!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Enskild adoption från Polen, alla kostnader (boende, resor, översättningar, tolk osv.) ca 13 tusen.

  • Anonym (Kaffedraken)
    madhag skrev 2010-05-05 09:53:23 följande:
    Enskild adoption från Polen, alla kostnader (boende, resor, översättningar, tolk osv.) ca 13 tusen.
    Vad menas med enskild adoption?
  • Anonym (Kaffedraken)

    Man har stark anknytning till landet eller känner barnet och kan språket, så att man kan fixa alla praktiska saker själv, utan förmedling av en organisation.

Svar på tråden Vad kostade hela er adoption?