Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Hur tillaga Halloumi bäst?

    Tis 4 maj 2010 21:59 Läst 29262 gånger Totalt 11 svar
    Tis 4 maj 2010 21:59

    Nu har jag köpt hem lite halloumi till helgen. Har hört att det är gott att grilla etc men har faktiskt aldrig provat det.
    Hur ska man tillaga halloumin för att den ska smaka riktigt gott?
    Tips mottages tacksamt!{#lang_emotions_sunny}


    ~Miriam 061213 och Samuel 091127~
  • Tis 4 maj 2010 22:01 #1

    Skär den i skivor och grilla eller skär i kuber och sätt på ett grillspett tillsammans med körsbärstomater.
    Det är sjukt gott med såna grillspett.

  • Tis 4 maj 2010 22:01 #2

    Skär den i skivor och grilla eller skär i kuber och sätt på ett grillspett tillsammans med körsbärstomater.
    Det är sjukt gott med såna grillspett.

  • Tis 4 maj 2010 22:02 #3

    Det är så gott att jag var tvungen att skriva det två gånger. =)

    Nejdå, det blev fel.

  • Tis 4 maj 2010 22:59 #4
    mjuik skrev 2010-05-04 22:01:46 följande:
    Skär den i skivor och grilla eller skär i kuber och sätt på ett grillspett tillsammans med körsbärstomater.Det är sjukt gott med såna grillspett.
    Dum fråga kanske, men hur länge ska man grilla den? Ska den grillas så den bara blir mjuk, eller ska den få färg?
    ~Miriam 061213 och Samuel 091127~
  • Ons 5 maj 2010 11:13 #5

    Jag brukar steka/grilla tills den fått färg. Då tycker jag att den är godast men det är en smaksak.
    När den är gyllenbrun så tycker jag att den är klar.

  • FruJoh­ansson­82
    Visa endast
    Ons 5 maj 2010 13:51 #6

    Det är så underbart gott med Halloumiost!!

  • k a t t a
    Visa endast
    Ons 5 maj 2010 13:55 #7

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....

  • Ons 5 maj 2010 20:05 #8

    Tack för tipsen :)
    Till helgen ska grillas halloumiost!


    ~Miriam 061213 och Samuel 091127~
  • Ons 5 maj 2010 20:12 #9

    jag brukar marinera den liten stund först i olivolja o oregano

  • Ons 5 maj 2010 21:49 #10

    Fy vad sjukt sugen jag blev på att grilla nu. Tomat- och halloumispett...mmm...

  • Ons 14 apr 14:26 #11

    Jag har några gånger råkat ut för att min halloumi har helt fallit sönder eller blivit för hår när jag stekte den. Men tydligen är osten dubbelvikt och ska skäras på ett visst sätt enligt Farbror Nikos mattips: farbrornikos.se/2020/12/25/steka-halloumi-tips/

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll