• Pink

    utslag gluten

    hej!

    min dotter får utslag i ansikte och narig och blåsor på munnen när hon äter viss mat. hon har en komjölksproteinallergi och äter idag inga sådana produkter.

    vi har nyligen tagit nya prover på henne då hon har ont i magen och har svårt för att bajsa då hon blir förstoppad. gluten var misstanken. enligt testet låg hon under 20 och har då enligt läkaren ingen glutenallergi. har testat undet några dagar att ge henne glutenfri kost och hon säger då att hon inte har ont i magen längre. men är ändå förstoppad. dock har hon inga gaser längre. hon är plattare om magen och är mer harmonisk.

    Vad göra?? kan man ändå misstänke ngn form av allergi mot sädesslag eller annan allergi. Ska man ta nya prover och hur tillförlitliga är dem?? Det är när hon äter bröd som hon får blåsor och finknottrigt utslag i ansiktet. Det blossar upp snabbt och försvinner på ett par timmar. dem bleknar sakta ner.

    Tacksam för svar Maria

  • Svar på tråden utslag gluten
  • Pink

    Nu har vi börjat att ge henne gluten igen eftersom proverna inte visade att hon skulle ha en glutenallergi. Nu har hon blivit mer gasig igen. hon klagar på ont i magen innan hon ska bajsa när hon sen har bajsat så är allt bra. antar att hon känner av att hon behöver bajsa och då känner det som att det gör ont.

    Men nu är hon inte förstoppad längre utan det är mer åt det lösa hållet. hon bajsar varje dag nu. och som jag skrev innan så fiser hon väldigt mycket. Hon har ingen förstoppningsdiarré. ( eftersom jag arbetar inom vården så har jag sett många sådana)

    Hon har fortfarande finknottrigt utslag som kliar. särskilt på kinderna. annars klagar hon inte längre på ont i magen. hon äter bra och allsidigt.

  • Allergiexperten

    Hej! Du skriver inte hur gammal flickan är. Jag tycker ni ska ta kontakt med läkaren som ställt diagnosen komjölksproteinallergi för den ska väl följas upp? Växer flickan bra? Berätta om besvären barnet har. Ny bedömning tycker jag bör göras.
    Hälsningar Anitha

Svar på tråden utslag gluten