• trombon

    Mjölkfritt bröd

    Blir lite förvirrad på det här med mjukt bröd, ta tex Pågen. På vissa brödsorter står det uttryckligen mjölkfritt och då är jag med, men sen har de många sorter som inte är märkta med Mjölkfritt men som enligt innehållsförteckningen inte innehåller något med mjölkprotein. Varför märks vissa sorter extra tydligt? Har sett att detta gäller även Polarbröd ibland och kanske någon mer.

    Vet någon varför det är så? Blir ju så osäker på om jag verkligen läst innehållsförteckningen rätt när vissa är märkta mjölkfritt och andra inte.

  • Svar på tråden Mjölkfritt bröd
  • Jasusu

    Det kanske är så att de bröd som inte är märkte med mjölkfritt kan ha bakats i samma miljö som bröd som innehåller mjölk.
    Ren speuklation från min sida dock.

  • Lena 81

    Alla bröd som det inte står att det finns något som har med mjölk att göra är mjölkfria.

    Har de bakats i samma ugn med bröd som innehåller mjölk så att det kan finnas mjölkrester med i brödet måste det stå......Kan innehålla spår av mjölk.

    Jag tror att de skriver så, för att det är ganska så vanligt med mjölkallergi och föräldrarna väljer förpackningen som det står mjölkfritt på...vilket tillverkaren tjänar på tror jag{#lang_emotions_smile}.

    Det finns en sådan otrolig massa mer produkter än man tror. Men det tar tid att att läsa alla innehållsförteckningar{#lang_emotions_wink}

  • trombon

    Ja jag har också funderat i de där banorna att tillverkaren vill styra in föräldrar t.ex på vissa bröd, kanske de har bättre marginaler på en del sorter?

Svar på tråden Mjölkfritt bröd