Receptet på vetebullar som finns på mjölpaketet.
Jag har ju inte mjölpaketet kvar..*suck*
Finns det någon sida där jag kan hitta detta recept eller finns det någon snäll själ som kan skriva det till mig...??
Vore jättetacksam!!
Jag har ju inte mjölpaketet kvar..*suck*
Finns det någon sida där jag kan hitta detta recept eller finns det någon snäll själ som kan skriva det till mig...??
Vore jättetacksam!!
*En vanlig jävla kaka
*
*Ingredienser
*Ett ägghelvete
*1 dl sur kakao
*Så lite smör som möjligt
*Socker
*Ingen jävla mandel i alla fall
*2 dl bakpulver
*1 pkt fula russin
*1,5 dl allerginötter
*1 dl tradigt vanillinsocker
*melon eller nåt
*Sprit
*
*Tillagning
*Häll nästan allt i en bunkjävel och kör med elvispen i en kvart. Grädda direkt i skålen. *Skit i att smöra och bröa, kakhelvetet fastnar ändå.
*Dunka ut skiten på matbordet om du kan. Garnera med melon, krossad och sprit. Det *spelar ingen roll. Skit i det då.
eller var det inte denna.... tog nog fel mjölpaket.
Här är det rätta, som finns på mjölpaketet samt på www.kungsornen.se Recept, Grundrecept Vetebröd
4 längder eller 40 småbullar
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl socker
½ tsk salt
(ev 2 tsk stött kardemumma)
850 g (ca 1,4 liter) Kungsörnen Kärnvetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 msk kanel
Till pensling: 1 ägg
hackad mandel eller pärlsocker
Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm den till 37°C (fingervarmt).
Smula ner jästen i en degskål på 3?4 liter.
Häll över degvätskan och rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt socker, salt och eventuellt kardemumma.
Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått.
Skaka inte måttet.
Tillsätt mjölet, men spar ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt, ca 5 minuter med maskin eller ca 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Dela den i 4 delar.
Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på kakan.
Rulla ihop till en rulle. Baka ut enligt nedan.
Bullar:
Sätt ugnen på 250ºC.
Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan uppåt i pappersformar eller på bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-8 minuter.
Klippt längd:
Sätt ugnen på 200ºC.
Klipp djupa jack i rullen och lägg en flik åt vänster, nästa till höger osv.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Pensla och grädda längderna mitt i ugnen, ca 20 minuter.
Låt bullar och längder svalna på galler under bakduk.
hi hi hi.....
Tack snälla...
*skrattar så tårarna sprutar*
Kaktips: Fruktkaka!!
1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
4 msk citronsaft
nötter
2 l whisky
Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll
i whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa.
Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, för att se om den
fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen. Knäck två hönor och schläng i schkålen,
med all torkad fjukt. Schätt på elvischpen igen. Om den fjuktade torken
faschtnar i schkålen vrid loss den med en muvschkrejsel.
Schmaka sen om whischkyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt. De e inte schå
noga. Kolla whischkyn!!
Schila schitronschaften, lägg till en mat...sched...och schå schocker
-eller nåt, va fan! Schmörj ugnen. Vrid kakformen på 220 grader,
glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, och... schå kolla schen whischkyn.
Äää, gå å lägg dej... Vem fan vill ha fjuktkaka...........?
ha ha ha ha :D
Faan va rolig....måste skriva ut den!!!