Tips på fyllningar i smörgåstårta
Jag vill gärna ha tips på vad ni fyller era favorit smörgåstårtor med
Jag vill gärna ha tips på vad ni fyller era favorit smörgåstårtor med
Köpte godaste smörgåstårtan jag ätit från ett konditori för ett tag sen, den hade västkustsallad som fyllning - mums!
vi brukar mixa majonäs grädde leverpastej skinka lite olika beror på vad vi e sugna på.
det brukar bli 2 olika fyllningar på smörgås tårtorna.
man kan ju ha memosasallad.
tror att du kan du ha vad du vill ha :)
Vi har i våran smörgåstårta:
Lager 1 - majonnäs och creme fraiche, leverpastej samt mimosasallad.
Lager 2 - majonnäs och creme fraiche, ost och skinka samt räkor/ägg och romblandning.
På topp kör vi traditionell smyckning, majonnäs/creme fraiche, ost, skinka, räkor, tomat, gurka, sallad, ägg och citron.
Ingen smalmat precis! :)
Tonfisk, kokt ägg, lök, dill, majonäs, svartpeppar och salt å sen en gnutta chilisås. det är supergott.
Eller skinka, majonäs, lök, peppar och salt. Funkar bra tillsammans med ett lager mimosasallad.
Tack för era svar, tar gärna emot fler tips :)
På den som jag brukar göra är det:
Lager 1 - räkost
Lager 2 - cremefraiche, majonäs, crabsticks och dill
Lager 3 - Vispad grädde och röd stenbitsrom.
Tycker den är jättegod, men det vore kul att göra en smörgåstårta med något annat på :)
Jag gillar den här med fisk och skaldjur:
Fyllning 1:
1 burk tonfisk
1 ½ dl majonnäs
4 msk rökt kaviar, typ Kalles kaviar
1 msk pressad citronsaft
svartpeppar
Fyllning 2:
2 hårdkokta ägg
400 g räkor med skal
¾ dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
2 msk hackad gräslök (eller hackad lök)
Garnering:
ca 1 dl lättmajonnäs
dillkvistar och hackad dill
1 citron
1 bit gurka
4-5 hårdkokta ägg
½ liten burk svart kaviar
200 g rökt laxfilé
600 g räkor med skal
limeskivor