Här är ett recept på muffins som jag testat mig fram till. Tyvärr är det vetemjöl i men du kanske kan hitta någon ersättningsprodukt på hyllan för glutenallergiker?
Muffins, 6 st stora
Grundrecept:
½
dl socker
1 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kokosmjölk
4 msk rapsolja (eller flytande mjölk- och sojafritt margarin)
Förslag på smaksättning:
* 2 tsk vaniljsocker + 1½ kakao - 2 msk kokosflingor - 0,5 banan
* 2 tsk vaniljsocker och 1 dl bär, tex hallon och blåbär
* 2 tsk vaniljsocker - 2 dl rabarber & 2 msk socker (smält ner & låt svalna)
Så här gör du:
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2.
Häll över vätskan och margarinet och vispa snabbt ihop till en smet.
3. Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
4. Låt svalna på galler under duk.
5. Ev. garnera med frukt, frosting, nötter, eller pudra över lite florsocker