Pepparkakshus, hur gör man????
Dessutom ska degen vara glutenfri-skrev en fråga om det innan..
Men iaf, hur gör jag ett pepparkakshus? Löjlig fråga, men jag har faktiskt aldrig gjort ett! Hoppas ni vill tipsa.
Dessutom ska degen vara glutenfri-skrev en fråga om det innan..
Men iaf, hur gör jag ett pepparkakshus? Löjlig fråga, men jag har faktiskt aldrig gjort ett! Hoppas ni vill tipsa.
Rita mallar på papper först och lägg mallarna på utkavlad deg och skär. Sedan gräddar man delarna. Man limmar ihop med smält socker.
aha, det kanske jag kan klara.. ha ha
men när man dekorerar?
dekorera med kristyrsmet...
recept finns i alla kokböcker!
jag köper färdiga former och sätter ihop det själv bara,. och självklart dekorerar...
Om du köper florsocker brukar receptet stå för kristyr.
Du gör den lagom tjock och spritsar ut den runt fönsteroch längs alla skarvar.
Sedan köper jag nonstop och duttar lite kristyr bakom och sätter på taket.
I blan ven marsipan tomte som får sitta på taket.
Strö lite florsocker på allt så ser det ut som snö.
Vissa "limmar" husets delar innan med smält strösocker i stekpannan, med det blir väldigt kladdigt och man måste vara snabb.
Därför limmar jag ihop hela huset med kristyren.
Börja med en lång sida och fäst långsidans kortsida med en gavel.
Ta sedan den andra långsidan och fäst.
Sist sätter du på andra gaveln och sedan taket.
Tack!!! Ska se omdet kan bli en liknande iaf..
Ett tips är att baka med en särskild "Stadig pepparkaksdeg" för just pepparkakshus. Ska huset stå över hela julhelgen är det risk att det blir rätt dammigt och då är det ändå inte så gott att äta. Dessutom smakar det smälta sockret bränt... Så du kanske inte behöver kosta på en glutenfri deg, menar jag
Lycka till!
mmm Är ju bättre att köpa, då kan jag inte misslyckas med degen!
Finns färdiga hus oxå att få tag i...
Hade gärna köpt Men min sambo är glutenintolerant, så jag får baka
d Attans....
Om ni inte ska äta upp huset kan ni limma ihop delarna med limpistol..