• pumpkinpie

    Ugnssteka köttbullar

    Hur ugnssteker man köttbullar, temperatur, hur länge? För att få stekyta, steker ni dem i panna först eller efter att ni ugnsstekt dem? Om man ugnssteker dem först blir de väl rundare och finare i formen?

    Eller rentav koka dem först i buljong, hur gör man då?

    Hit me med era smaskigaste köttbulletips!

  • Svar på tråden Ugnssteka köttbullar
  • Maria40

    Jag brukar försteka dem, lägga i form med folie över, gör några hål med en gaffel så ånga kan komma ut. Eftersteker i 175 grader, tiden = beror på hur stora köttbullar 10 - 20 minuter. Det är ju bara att ta upp och dela på en.

    Anledningen till folien är att jag tycker de blev så torra utan folie.

    Enligt min kokbok kan man lägga köttbullarna direkt på smord plåt 250 grader 9 minuter, vända bullarna, steka 5 min, skaka om och steka 12 min, avsluta med en skakning och lägga upp.

  • Tinkerbelle

    Jag brukar försteka mina i ugnen på 150 grader (varmluft, blir väl 175 i vanlig ugn). Lägger dem bara rakt upp och ner på plåt, behövs inte göras något mer än så. Efteråt brukar jag låta dem vila några minuter så de "sätter sig" innan jag steker dem i panna.
    Håller formen väldigt fint och blir mycket saftiga på det här sätte


  • pumpkinpie

    Tack för tipsen ska prova att göra på båda sätten!

    Någon som vet nåt om att koka köttbullarna?

Svar på tråden Ugnssteka köttbullar