Forum Inaktiva: Förlossningspedagogen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • snitt eller inte?

  Tis 15 jun 2010 09:44 Läst 2104 gånger Totalt 1 svar
  Tis 15 jun 2010 09:44

  Hej!

  Jag undrar om det finns någon chans att kunna få en naturlig förlossning. Med första barnet så drabbades jag av delvis placenta avlossning vilket ledde till ett  akutsnitt. Nu är jag gravid igen efter mycket om och men och nu kommer tankarna tillbaka huruvida det är möjligt att faktiskt få uppleva krystvärkar. Min man vill absolut att det ska bli ett snitt igen men inte jag. 
  För att tillägga så hade min mamma också delvis placenta avlossning med ena barnet (min bror) men inte med mig. Jag äter nu Trombyl.

   

 • Förlos­snings­pedago­gen
  Visa endast
  Mån 21 jun 2010 17:39 #1

  Hej!
  Tack för din fråga! Det är inte ofta moderkakan släpper, men det händer ibland. I ditt fall har din mamma också varit med om det. Hm...  I det här fallet skulle jag konsultera din barnmorska och läkare. Om deras bedömning är att du kan föda vaginalt så skulle jag lyssna på det och förbereda mig väl - alldeles säkert kommer de i så fall ha kontinuerlig övervakning på dig och ditt barn om något skulle hända.

  OM det är så att de bedömer risken som för stor så är det bara att acceptera fakta! Att föda med kejsarsnitt kan bli en väldigt fin upplevelse. Läs på om vad som händer, träna andning och avslappning precis som vanligt och även mentala strategier (vad ska du tänka på, målbilder, rädslor och strategier för dessa). För precis som vid en vaginal förlossning har du stor nytta av att kunna slappna av och lugna dig själv så att du kan vara så närvarande som möjligt.

  Lycka till!

  Anna

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll