hur steker man entrecote?
alltså, ska det stekas länge?
I hög värme?
Är så dålig på kött, så jag är tacksam för svar!
alltså, ska det stekas länge?
I hög värme?
Är så dålig på kött, så jag är tacksam för svar!
Jag brukar bryna det på 5:an så det tar färg sedan så sänker jag till 3:an och låter varje sida steka ca 4-5 minuter det brukar räcka, det beror ju på hur tjocka skivorna är. Man kan också slå på lite buljong och låte dem puttra i den ett tag.
Pannan ska vara glödhet, smöret ska bli mörkbrunt innan du lägger ner köttet. Fyll inte mer än hälften av ytan i stekpannan. Stek på en sida i nån minut, vänd och sänk samtidigt värmen nästan helt.
Vill du ha det rött så ta upp köttet efter nån minut på andra sidan, lämna ett par minuter för rosa kött, och längre om du vill ha det genomstekt. Själv tycker jagatt det är godast när det är ordentligt rosa i mitten. Det beror ju också på hur tjocka skivor man har. Man kan skära ett litet jack i en köttskiva och kolla om den ser färdig ut.
Krydda innan stekningen, men salta efteråt för saltet drar ut saften ur köttet.
Servera genast.
Gott med entrecot! Lycka till!
tack, vad goa ni är!
Tänkte överaska min käresta med lite godmiddag efter en hård dag på jobbet, han är sjuk stackarn.....jag med med, men jag kan ju vara hemma.....
Så nu står pojken och försöker skölja tomater