Äta gammal dipp - gravid
Min sambo är gravid i v.7 och jättesugen på en iodninggjord dipp (olw vitlök med gräddfil) som har stått i vår kyl i 4-5 dagar, sen i torsdags alltså. Är det farligt för henne att äta den? Uppskattar snabba svar!
Min sambo är gravid i v.7 och jättesugen på en iodninggjord dipp (olw vitlök med gräddfil) som har stått i vår kyl i 4-5 dagar, sen i torsdags alltså. Är det farligt för henne att äta den? Uppskattar snabba svar!
Hon kan möjligen bli magsjuk, men det är knappast någon fara för fostret.
Är den för gammal? Hur länge håller sig en dip i kylen egentligen? Den har haft plast över hela tiden.
En öppnad gräddfil sägs hålla sig 4-5 dagar i kylen, har du blandat i dip i den och dessutom dippat så har du antagligen dubbeldippat och därmed fört ner diverse bakterier från munnen i dippen där de sedan stått och långsamt växt till sig.
Det är dock inte farligt att äta dippen, men som sagt, man riskerar att må illa.
Oj, ber om ursäkt. Arlas Gräddfil i öppnat tillstånd håller i 3-4 dagar i kylen och då är det inte inräknat att man blandat i andra produkter i den.
http://www.arla.se/Default____17798.aspx?SelectedMenuItem=17381
Okej, men du rekommenderar ändå att strunta i dippen ;)?
Får gå och köpa ny dipp till hjärtat :).
Men vafan, 4-5 dagar i kylen. Hur mesig kan man bli.
Man känner på smaken om den är dålig, smakar den inte dåligt så är det inget fel på den.