Hur gör ni er goda kålpudding?
Blanda i köttet med kålen eller lägger ni köttet som ett lager och kålen under och över?
Gärna ett recept också.
Blanda i köttet med kålen eller lägger ni köttet som ett lager och kålen under och över?
Gärna ett recept också.
Först bryner jag på vitkålen en stund i smör
Efter ett tag kryddar jag upp med sirap, en liten skvätt ättika, salt och några hela svartpepparkorn
Sedan får det gå tills det får lite färg
Ett lager kål i botten på formen
Ett lager köttfärs. Färsen har blandats med ett ägg och kryddats enkelt med sop.
Ett lager kål på toppen
In i ugnen 45 min
Jag blandar ihop allt jag!
Strimlar vitkål och ner i en stoooor kastrull. I med en bottenskyla vatten och en köttbuljongtärning.
Kokar tills kålen mjuknat.
Lägger i nån dl grötris (okokt!), nån dl mjölk och köttfärs som jag stekt med salt o peppar och smakar av med sirap.
Rör om allt och tippa upp i ugnsfast form.
Gräddar på runt 200 gr tills puddingen fått fin färg. Sänker sedan både graderna och placeringen i ugnen och kör färdigt.
Totalt kanske 1,5 - 2 tim i ugn...
Smaskens, men ännu godare dagen efter!
steka kålen i mycket sirap
Jag tackar oxå för tipsen
Har varit så sugen på kålpudding ett tag men aldrig gjort det