Börjar med mitt favoritrecept. Ett recept jag älskat i flera år, redan innan jag började med lchf. Ett enkelt men ack så gott recept. Perfekt antingen en vanlig vardag eller som festmat. Bara att öka på receptet varteftersom. Såsen har jag redan dubblerat här i receptet för jag tyckte det blev lite för lite sås från början.
Kyckling med sparris, citronsmörssås och parmesan.
2 port
2 kycklingfiléer, delade på tre, utbankade 25 g smör 1 msk olja 8 msk citronsaft
(antingen färskpressad eller på flaska) 100 g smör
Sparris, färsk grön
(jag brukar ta 1 knyte per person, men där gör ni som ni vill) Parmesan
(riven med potatisskalare, ska vara mycket, ca ½-1 dl per person) Koka upp vattnet till sparrisen, ha i lite salt. "Ansa" sparrisen. Alltså bryt av sparrisens nedre del, bara att böja sparrisen och den går av på egen hand. Kasta stumparna.
Banka som sagt var ut de delade kycklingfiléerna och stek i stekpanna på medelhög värme i 25g smör och 1 msk olja. Salta och vitpeppra ev.
När filéerna är klara så tar ni upp dem och lägger dem på era tallrikar.
Stoppa nu i sparrisen i det kokande vattnet.
Rör sedan ner citronsaften rakt i stekpannan. Jag använder plastvisp till såsen.
Låt sjuda ca 1 minut och rör sedan ner smöret
(det resterande 100g). Antingen lite i taget eller en stor bit som ni ständigt rör så det smälter ner sakta men säkert. LÅT EJ KOKA!
När smöret smält ner är såsen klar .
Häll över såsen på kycklingfiléerna
(gärna genom en sil så ni slipper "kycklingrester") och lägg sedan på sparrisen.
Sist
(men inte minst!) strör ni över parmesanflagorna.
Ät och NJUT!!