Hur tina upp kycklingfilé snabbt?
Tänkte att vi skulle äta vid halv 1 ungefär men nu plockade jag inte ut kycklingen förrän vid 11-tiden kanske.
Hur kan man tina upp kyckling snabbt så det iallafall går att steka den om en timma?
Tänkte att vi skulle äta vid halv 1 ungefär men nu plockade jag inte ut kycklingen förrän vid 11-tiden kanske.
Hur kan man tina upp kyckling snabbt så det iallafall går att steka den om en timma?
Defrostprogram i micron. Tina i vattenbad.
Det går även bra att steka den fryst. Annars kan du tina den i micron eller på andra ställen där man tinar saker och ting.
Släng den i en kastrull och koka den 5-10 min. Sen kan du steka den som vanligt, men kortare tid. Tycker personligen den blir saftigare så.
"Eller" skulle stå mellan alternativen.
Vi brukar lägga det i hett vatten.
I en påse då så klart
Tänk på att kolla till det efter ett tag och byta till nytt, för det kallnar ju rätt fort.
Defrost i micron. Det gör jag nästa jämt. Kommer aldrig ihåg att ta upp mat ur frysen dagen före :P
Ja kör alltid i mikron, inte ens defrost utan 1min påfull fart, vänd på påsen (med filéer) och 1minut till!
Sen är de halvfrusna i mittes bara så man kan skära dem
Blir aldrig torrt pga det.
Tack för hjälpen! :)