pinochiotårta i långpanna.
recept?
recept?
Ar det den som har bade marang och socker kaks del? och gradde imellan?
ja. om jag fatta rätt. (en otroligt knasig beskrivning från pojkvännen)
det är önskemålet på hans födelsedagstårta i morgon.
Ok, har receptet i min 7 sorters kakor bok, men ska ivag o vaga dottern nu...skriver det nar jag kommer tebax om nan timme!
Ok har kommer det:
75gr smor
2dl florsocker
1.5dl vetemjol
1.5 tsk bakpulver
4 msk mjolk
Marang:
5 aggvitor
2dl socker
1 pase (35g) mandelspan
Fylling:
3dl vispgradde
Smorj ett bakplatspapper val och lagg det i en langpanna. Ror smor och socker porost. Tillsatt aggulorna, en i taget, och ror en stund mellan varje. Blanda mjolet med bakpulvret. Ror ner detta och mjolken. Bred ut smeten
Vispa aggvitorna till hart skum, vand ner sockret och vispa ytterligare nagra minuter. Bred marangen lite ojamnt over smeten i formen. Stro pa mandelspanen.
Gradda bottnen i mitten eller nedre delen av ugnen tills marangen fatt farg och sockerkakan ar torr, ca 20 min (175 grader). Lat kakan svalna nagot. Lossa den fran pappret och dela den mitt itu pa langden eller tvaren beroende pa vilken form som onskas. Vispa gradden och bred den pa ena bottnen med marangsidan uppat. Lagg den andra botten ovanpa med marangsidan uppat.
tack!