Hej!
Jag och min familj kom nyligen hem i från semester på två veckor i en stuga utan el och vatten
Vi har en jättefin vedspis som går utmärkt att laga mat på när det är långkok. Vi har ett gasolkök som vi använder ute på verandan till snabbare uppvärmining som välling, kaffe, te och sånt.
Vi har en liten nedsänkt jordkällare som håller kylvaror iskalla. Dock är det lite lurigt i rötmånad, och om det är åska i luften kan mjölken "skära" sig på bara ett ögonblick. Därför är pulvermjölk och långtidsmjölk ett måste om man använder sig av mjölk.
ost på tub, allt på tub, konserver, pulver och rökta varor håller sig länge. Mycker söta och salta livsmedel kan hålla ganska bra i rumstemperatur ett tag. Vi åt mycket morötter för det höll sig bra i jordkällaren!
Vi storhandlade alla torrvaror, tuber och konserver, potatis, pasta, ris och drickor kanske en gång på två veckor och köpte korv och andra köttprodukter som var väl packeterade i plast kanske var fjärde- femte dag, det höll sig bra i jordkällaren och inga småkryp kunde nå det . Men, färsk fisk och kött handlades och tillagades samma dag. Vi var 3 vuxna och två barn det funkade bra för oss, lite bökigt ibland men en vanesak att hantera gasol och springa ut till jordkällaren. Riktigt lyxigt att komma hem sen igen!