Gull Mamman skrev 2010-07-25 16:22:32 följande:
Det funkade bra att äta de rumstempade
Men kalla var de inte så goda..
Men pizzabullar måste man väl förvara i kyl om man ska äta alla rätt snart och frys om man inte ska äta alla på engång .. För det kan ju inte vara så bra att ha de i skafferiet när det är skinka osånt i ..
Allt bröd, inklusive pizza, bör undvika kylskåp för att inte "åldras" för snabbt, bli hårt och mista sin smak. Det håller sig färskt betydligt längre i rumstemperatur. Ska man däremot hetta upp brödet (typ tortilla eller pitabröd) kan det vara okey att förvara det i kylskåp.
Pizzabullar klarar sig bra i skafferiet eftersom det har varit upphettat. Så även om det innehåller skinka och ost så kan det förvaras i skafferiet ett par dygn. Ska man förvara längre rekommenderas att frysa in dem!Här är ett sånt recept:
½ paket Dr Oetkers Jäsblandning (se till att det är väl blandat så de båda beståndsdelarna kan arbeta ihop. Alternativet är att dubbla satsen och använda hela påsen), eller motsv. mängd färsk- eller torrjäst.
2,5 dl vatten
1-2 msk olja
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Gärna 1-2 tsk socker som jästnäring, som påskyndar jäsningen, men som jäser bort.
Blanda jäsblandningen med mjölet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Fördelen med jäsblandningen är att degvätskan inte behöver värmas upp och att degen bara behöver jäsa i 15 minuter. Under tiden hinner ugnen bli varm och man har plockat fram och förberett pizzapålägg!
Vill man baka pizzabullar kvalar man ut till en rektangel och brer på tomatpuré och väl avrunna krossade tomater alternativt kall italiensk tomatsås (ska vara ganska tjock). Lägg sedan på osten, grovt riven eller hyvlad, och därefter extra pålägg efter smak och tillgång, och strö över smulade örtkryddor. Rulla ihop och skär på samma sätt som kanelsnäckor.
Grädda i 225-250°C i mitten av ugnen ca 10 minuter.