• Fleece

    Citronsyra eller natriumbensoat i saft..?

    Ska göra körsbärssaft, men i recepten står lite olika om man vill få en konserverande effekt.. är det bäst med citronsyra eller natriumbensoat..? Har inte möjlighet att frysa in just nu även om det vore det bästa..

  • Svar på tråden Citronsyra eller natriumbensoat i saft..?
  • MBert

    Jag skulle svara citronsyra eftersom det är mer naturligt och inte lika giftigt som natriumbensoat.

  • karet
    MBert skrev 2010-07-28 12:04:49 följande:
    Jag skulle svara citronsyra eftersom det är mer naturligt och inte lika giftigt som natriumbensoat.

    Citronsyra har inte samma konserverande effekt som natriumbensoatet.

  • MBert
    karet skrev 2010-07-28 15:29:29 följande:

    Citronsyra har inte samma konserverande effekt som natriumbensoatet.


    ...eftersom natriumbensoatet är giftigare...
    Men visst har citronsyra en bra (tillräckligt bra!) konserverande effekt. Det används med fördel som konserveringsmedel i många andra safter!
  • Fleece

    Ok då vet jag! Tror att jag tar citronsyra även om det är "sämre"... hoppas att saften inte blir alltför sur..? Är en förstagångssaftare.. :)

Svar på tråden Citronsyra eller natriumbensoat i saft..?