Låt smeten stå och dra en stund innan du gräddar så sväller mjölsorterna.
2 ägg
4 dl rismjölk
2 dl vetemjöl
½ dl majsmjöl
en nypa salt
lite matolja
eller
Ingredienser
3 ägg ca 2 dl vetemjöl (se efter hur mycket du behöver, är smeten fortfarande väldigt rinnig behövs mer mjöl) 1 dl grahamsmjöl 4 msk olja (t.ex. rapsolja) 1/2 liter vatten 1 msk potatismjöl/majsmjöl eller sojamjöl
Blanda samman äggen med alla torra varor. Tillsätt vattnet. Om smeten fortfarande är väldigt tunn och rinnig tillsätt mer vetemjöl och vispa under tiden. Vispa ordentligt så att du känner att smeten är genomvispad. Låt smeten stå i ca 15 minuter. Efter dessa 15 minuter skall den ha stått till sig och blivit härligt pannkakssmetstjock. Om inte låt den stå i några minuter till eller vispa i lite extra vetemjöl.
(Första två recepten som kom upp när jag googlade)