• Lisa79

    Fläskfilè + någon god dessert..

    Jag ska bjuda på 3-rätters ikväll och vet att varmrätten ska bestå av fläskfilè eftersom vi har massor av fläskfilè i frysen. Problemet är bara att jag inte kommer på nåt spännande att göra med den..
    Förrätt är klar men nu behöver jag era allra bästa och godaste recept på varmrätt av fläskfilè och en dessert.

  • Svar på tråden Fläskfilè + någon god dessert..
  • Ylwis

    efterrätt : Hallonpannacotta paj.


     


    fläskfilén kan man ju fylla med en god ost och smördegsinbaka.


    grilla fläskfilén hel (efter man har grillat den  runt så lägg den i folie med stektermometer i så riskerar den inte bli bränd innan det är klart.

    fläskfilégryta


    Mamma till Alvyn 051015, liten i magen BF16/9 2010
  • bonnieloveskim

    lärde mig ett nytt gott receptpå midsommarafton.

    marinad fläskfile som du steker eller grillar i ugnen.

    Sås till tar du creme frech en liten burk i kastrull värmer up och tar i en msk knorr grönsakskrydda.
    Det är svingott!

    Sen serverar du sallad till på vitkål, majs, gurka, paprika, körsbärstomater,böngroddar och häller på  olivolja, vintinsvinäger, italiensk salladskrydda, vitlöskrydda, oregano, dragon, basilika, koriander.

    Till detta kan du ha potatisklyftor som du grillat i ugnen.

    Dessert
    frasig äppelkaka med äpple och ströbröd blandat med brunt farin ochså hyvlar man smör på (du kan få exakt recept om du vill  ha det) och serverar vaniljvisp till. LÄtt att göra men man kan inte ha den klar i sista stund då den måste svalna och stelna lite.
    Men den är underbart god.

    Du kan även göra cheesecaka och kladdkaka.. det brukar jag göra av nån konstig anlednig så älskar alla cheesecake och kladdkaka.

  • Cattis01

    Halloj..

    Detta är kanon gott.

    Skiva fläskfilen.

    stek den och lägg den på ett fat.

    Skiva gullök (Massor) bryn den, inte så den blir bränd, lite svettig.

    Lägg tillbaka fläskfilen och häll på grädde och kikoman soja rätt så mycket. smaka av, peppra.

    servera med potatis eller ris och sallad.

    jätte gott!

  • tuzzla
    Ylwis skrev 2010-08-06 09:35:43 följande:

    efterrätt : Hallonpannacotta paj.


    Världens godaste!!!!! Recept Finns på nätet. Googla!! 
  • Kinya

    Det är gott att whiskymarinera fläskfilén. Jag har använt det här receptet:


    1 kg fläskfilé


    Marinad:


    2 msk Worcestershiresås


    3 msk tomatpuré


    2 msk whisky


    1 msk farinsocker


    1 riven gul lök


    3 msk olja


    Blanda ingredienserna till marinaden och koka upp. Låt puttra i några minuter. Dra sedan kastrullen från värmen och låt den svalna under omrörning.


    Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över den kalla marinaden. Vänd runt så att köttet ligger väl inbäddat. Låt ligga svalt i minst 4 timmar. Vänd runt då och då.


    Till det hade vi råstekta potatisar och morötter med bearnaisesås. Mums! 
  • Kinya

    Dessertidéer:


    Cheesecake


    8 digestivekex


    3 dl vispgrädde


    1½ dl socker


    2 tsk vaniljsocker


    3 ägg


    62,5 g philadelphiaost


     


    1)      Krossa kexen och lägg dem i formen botten


    2)      Vispa grädde


    3)      Vispa socker, vaniljsocker och ägg


    4)      Blanda allt med osten och häll i formen och frys i minst 4 timmar


    Fryst dajmtårta


    Tårtbotten:    4 st. äggvitor


                          150 g socker


                          150 g mald mandel


    Vispa äggvitorna och sockret hårt. Vänd ner mald mandel. Lägg smeten i en bakform och grädda i ugnen i 15 minuter på 175 grader.


    Glassen:        4 st. äggulor


                          75 g socker


                          3 dl grädde


                          1 tsk vaniljsocker


                          1 krossad Dubbel-Dajm


    Vispa äggulor och socker. Vispa grädde och vaniljsocker. Blanda äggsmeten med Dajm och vispad grädde. Lägg glassmeten på den kalla tårtbottnen och ställ in i frysen.


    Vit chokladpannacotta (4 port.)


    150 g vit choklad


    5 dl grädde


    1 tsk vaniljsocker


    3 gelatinblad


    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter Koka upp grädde och vaniljsocker Tillsätt hacka vit choklad i den varma grädden Lägg i gelatinet och rör om Häll upp i portionsformar och låt stå 3-4 timmar i kylen
  • bonnieloveskim
    Kinya skrev 2010-08-06 13:59:17 följande:
    Dessertidéer:

    Cheesecake


    8 digestivekex


    3 dl vispgrädde


    1½ dl socker


    2 tsk vaniljsocker


    3 ägg


    62,5 g philadelphiaost


     


    1)      Krossa kexen och lägg dem i formen botten


    2)      Vispa grädde


    3)      Vispa socker, vaniljsocker och ägg


    4)      Blanda allt med osten och häll i formen och frys i minst 4 timmar


    Måste bara korrigera receptet lite.

    separerade äggulorna från vitan.
    Läg ggulorna i en större skål och vita i en mindre.
    Vispa gulorna med sockret.

    Lägg i philadelfia osten och vanijsocker.

    vispa äggivtan hård
    vispa grädden i egen skål.

    blanda försiktigt  ner grädden och äggvitan i skålen med den andra blandinngen.

    Häll allt på de krossade digistive kexen, ca 4-5 st i en spirngform.

    krossa 4-5 st och stö jämt ovanpå sen in i frysen.
  • Kinya
    bonnieloveskim skrev 2010-08-06 14:20:19 följande:
    Måste bara korrigera receptet lite.

    separerade äggulorna från vitan.
    Läg ggulorna i en större skål och vita i en mindre.
    Vispa gulorna med sockret.

    Lägg i philadelfia osten och vanijsocker.

    vispa äggivtan hård
    vispa grädden i egen skål.

    blanda försiktigt  ner grädden och äggvitan i skålen med den andra blandinngen.

    Häll allt på de krossade digistive kexen, ca 4-5 st i en spirngform.

    krossa 4-5 st och stö jämt ovanpå sen in i frysen.
    Ja, det finns säkert många varianter. Men det receptet jag skrev är det jag använder och som blir jättegott
  • Nockanpockan

    Det här receptet påfläskfilé är supergott!!

    Fläskfilé Pomamore För 4 personer.


    Fläskfilé i en sås av färskost och pomamore.
    Ingredienser ca 600 g fläskfilé
    1 förp . ( 300 g) Pomamore från Ridderheims med smak av basilika och parmesan
    200 g philadelphiaost
    1 dl mjölk
    2 gula lökar
    200 g färska championer
    1 tsk salt
    ½ tsk pepparmix

    Gör så här
    Gör ett litet snitt i ett hörn av paketet med pomamore, ställ paketet på högkant i ett glas så oljan får rinna av och kan tas tillvara.
    Putsa och skiva fläskfilé i tunna skivor, skiva svampen och hacka löken.
    Stek köttet, svampen och löken var för sig i omgångar, använd oljan från pomamoren att steka i.
    Lägg över det stekta i en gryta, lägg i övriga ingredienser och rör försiktigt så allt blandas. Låt puttra i ca 5minuter

    Kan serveras med klyftpotatis, ris och andra basfödor.
  • Lisa79

    Tack så mycket för alla spännande recept!
    Såhär kommer menyn se ut till slut:

    Förrätt:
    Avokadopaj med räkor, melon och grönsaker

    Varmrätt:
    Helstekt fläskfilè med klyftpotatis och kantarellsås

    Dessert:
    Vit choklad pannacotta med hallonsås + färska hallon.

    Men alla recept kommer sparas och provas ett efter ett

  • Nockanpockan
    Lisa79 skrev 2010-08-06 16:04:17 följande:
    Tack så mycket för alla spännande recept!
    Såhär kommer menyn se ut till slut:

    Förrätt:
    Avokadopaj med räkor, melon och grönsaker

    Varmrätt:
    Helstekt fläskfilè med klyftpotatis och kantarellsås

    Dessert:
    Vit choklad pannacotta med hallonsås + färska hallon.

    Men alla recept kommer sparas och provas ett efter ett
  • MariaM78a

    Här är ett superenkelt och riktigt gott recept på fläskfilé som alltid går hem, du måste bara prova. Det kan verkar konstigt när man ser receptet men jag lovar att det blir så himla gott!

    Fläskfilé ca 600 gram
    2,5 dl grädde
    1 creme fraiche
    0,5-1 dl kinesisk soja ( jag tar nästan 1 dl)
    Kött och vin buljong (flytande)
    Sambal Oelek
    Salt
    Svartpeppar
    Grillkrydda

    Putsa lite på fläskfilén och skär den mitt itu på bredden. Krydda ytterst lite med salt, svartpeppar och grillkrydda på varje sida. Lägg i en smord ugnsform.

    Blanda grädde, creme fraiche, soja, Sambal Oelek och buljong i en bunke. Bli inte rädd om du provsmakar, det smakar konstigt jag vet!

    Häll detta över fläskfilén, in i ugnen i 200 grader i ca 1 timme. Skär i köttet för att se om det är färdigt.

    Såsen blir väldigt mörk och smakar lite som porterstek-sås. Alla som äter det undrar vad man har gjort som är så gott, man tror det är något som tagit mer tid och pyssel.
    Detta är det jag väljer helst om jag ska göra fläskfilé.

    Brukar servera med potatisgratäng eller klyftpotatis tillsammans med palsternacka, moror och ev sötpotatis i ugn.

Svar på tråden Fläskfilè + någon god dessert..