Du kan ju baka vad som helst med jäst i. Skillnaden mot ett helt paket 50 g är att det tar längre tid att jäsa, ungefär dubbla tiden för halva mängden jäst.
Men här är ett förslag:
Kalljästa morgonfrallor
25 g jäst
3 dl kall mjölk
2 msk olja
½ tsk salt
½ msk strösocker
½ ägg
7-8 dl vetemjöl
½ ägg
vallmofrön
Smula jästen och blanda med mjölk och olja. Knäck ägget och rör så gula och vita blandas. Häll hälften av ägget i degen, resten sparas till att pensla bullarna med. Arbeta in salt, socker och vetemjöl till en deg.
Dela degen i 8-12 bitar (beroende på om man vill ha 12 lite mindre eller 8 lite större bullar). Forma till bullar som läggs på en plåt. Låt jäsa övertäckta i kylskåpet 7-8 timmar (eller mer).
Sätt ugnen på 225 grader och ta ut bullarna ur kylen. Pensla med det sparade ägget och strö över vallmofrön. Grädda i ca 10 minuter.