• Johans Pillerill

    Vi som bor utan kollektivtrafik...

    Med tanke på hur mycket ni ville höja bensinen... hur är det tänkt att vi unga barnfamiljer som bor på landet utan fungerande kollektivtrafik, med flera mil till dagis och jobb ska klara oss?? Har inte precis råd att gå och köpa miljöbil nu bara för att det är "billigare" bränsle...

  • Svar på tråden Vi som bor utan kollektivtrafik...
  • Miljöpartiet

    Hej!

    Alla har inte råd att köpa en ny miljövänlig bil så därför vill vi införa en konverteringspremie, det vill säga ett ekonomiskt bidrag för att kunna ställa om sin bil från bensin till etanol/biogas/el.


    Dessutom vill vi införa någon form av kompensation liknande det glesbygdsavdrag vi genomförde 2006. Utvärderingar av det avdraget visade att glesbygdsborna hörde till de stora vinnarna. Självklart ska också kollektivtrafiken byggas ut så att den blir till nytta för ännu fler.


    Att höja bensinpriset är viktigt för att oljan förr eller senare kommer ta slut och då kan vi inte riskera att vi inte har några alternativ, särskilt inte för den som är beroende av bilen. 


    När det blir dyrare att köra på fossila bränslen blir det ett argument att välja miljövänligare bilar, köra mjukare, samåka eller om möjligt välja mer klimatsmarta färdmedel. 


    Helene

Svar på tråden Vi som bor utan kollektivtrafik...