Godaste tillbehören till kräftor???
Tredje kräftskivan i år så jag skule vilja komma med nåt nytt. Vi kör alltid på rostat med skagenröra el VB-ost, samt nån paj. Ge mig nåt nytt!!!
Tredje kräftskivan i år så jag skule vilja komma med nåt nytt. Vi kör alltid på rostat med skagenröra el VB-ost, samt nån paj. Ge mig nåt nytt!!!
Västerbottenpaj m kantareller! En klar favorit hemma hos oss!
något som jag tycker är gott är att ta frallor och skära av toppen på gröpa ur allt bröd sen fylla den med skagen soppa med räkor, men man kan också fylla den med annat gått som köttfräach med massa grönsaker i slå in den i folie och lägga på grillen en stund, tog några recept från internet med :)
Het snabb kräftmajonnäs
En skål till 4 portioner
2 msk saft av citron
3 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
4 krm cayennepeppar
Salt och vitpeppar
Pressa vitlöken och blanda med citron, majonnäs, cayennepeppar, salt och vitpeppar.
Paj med broccolli, fetaost och soltorkad tomat
Pajskal enligt ovan:
2 ägg
2 dl grädde
10 buketter kokt broccolli
2 dl tärnad fetaost
1 dl hackad soltorkad tomat i olja
Vispa ihop ägg och grädde. Smaka av med vitpeppar (fetaost och soltorkad tomat ger sälta). Fyll ett pajskal och häll i äggstanningen. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter.
Färskpotatislåda
En enkel och mättande rätt där du slipper göra pajdeg. Rökt eller gravad lax kan du också ha i.
4 portioner
12 - 16 kokta färskpotatisar
2 msk smör
2 – 3 knippelökar
3 dl mjölk
3 ägg
3 msk fin kaviar av valfri sort
30 g fryst dill eller färsk
Sätt ugn på 200 grader. Hacka lök och fräs mjuka i smör. Skiva potatisar grovt och tillsätt dem. Ta av från värmen. Lägg blandningen i en ugnsfast mindre form. Skaka runt så att det kommer fett på kanterna. Blanda mjölk, ägg, kaviar och dill. Häll i formen. Grädda i cirka 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
Lax, dill och potatislåda
1 ugnsform cirka 20x30 cm
2 msk smör
400 gram färsk, gravad eller rökt lax i skivor
20 medelstora skivade kokta potatisar
3 dl hackad dill
4 ägg
4 dl grädde
Smörj formen med smör. Lägg ett lager potatis underst, varva sedan dill, lax och potatis. Toppa med ett lager potatis. Häll ihopvispat ägg med grädde över och baka i 175 grader cirka 45 minuter eller tills äggen stelnat. Låt svalna och servera uppvärmd med citronklyftor.
kantarelltost1
10 st färska gula kantareller
1 dl grädde
0.5 st schalottenlök
1 st toast
1 msk hackad persilja. Dela och rensa kantarellerna. Finhacka schalottenlöken.
2. Lägg en klick smör i stekpannan och låt det få lite färg. Lägg i svampen och salta och peppra lite.
3. Tillsätt lök och hackad persilja. Häll på grädden och låt koka ihop till en stuvning.
4. Skär bort kanterna på ett vanligt toastbröd. Lägg upp svampblandningen på brödet.