Forum Inaktiva: Barntandläkaren - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • svart beläggning på tänderna

  Fre 20 aug 2010 10:42 Läst 13699 gånger Totalt 1 svar
  skorpi­onen07
  Visa endast
  Fre 20 aug 2010 10:42

  Hej!

  Vår son är 2 år och 9 månader. Han fick väldigt tidigt tänder, och användet tyvärr mycket napp. Tandborstningen går bra både morgon och kväll (med lite fajt ibland).
  Men han har väldigt mycket svart beläggning på framtänderna, både i den nedre och den övre främre tandraden - vad kan detta vara/bero på?

  I övrigt så tar vi gärna emot tips/förslag på hur vi ska bära oss åt för att få honom att sluta med napp.....han ska få ett syskon i December och målsättningen är att han ska ha slutat till dess.

  Tack på förhand/ Andreas 

 • Barnta­ndläka­ren
  Visa endast
  Mån 23 aug 2010 23:23 #1

  hej!
  Som du beskriver det tycks de svarta beläggningarna vara sådana beläggningar som inte är skadliga för tänderna.  De orsakas av en bakterie (ofarlig) som finns naturligt i en del barns munnar. Vid nästa tandläkarbesök kan ni be att de försöker putsa bort missfärgningarna - tyvärr brukar de komma åter ganska snart. När vuxentänderna kommer brukar dessa missfärgningar försvinna.
  Visst kan det vara värt ett försök att blivande storebror slutar med nappen nu i höst men jag tror att ni skall ta det lite lugnt ifall han inte är helt med på det. Det är ingen fara om han suger på napp ett år till.
  Ett bra tips kan vara att man förbereder barnet ett tag innan att barnet lämnar nappen till tomten eller kanske byter nappen mot en extra present på födelsedagen.
  Lycka till!

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll