• nerina

    Skagenröra??

    Nån som har nåt bra recept på skagenröra att dela med sig av?

  • Svar på tråden Skagenröra??
  • Göteborgstjej

    Jag gillar att göra såhär:
    4 rejäla portioner!
    1burk creme fraiche, valfri fetthalt
    en klick majonäs, mer om du vill
    500g oskalade räkor (men skala dem!!) grovhackas, spara några för garnering
    pressad citron kanske 1msk
    finhackad dill, massor!
    svartpeppar
    lite salt

    Serveras med fördel på rostat bröd med en citronskiva, lite rödlök, och en klick stenbitsrom!
    Gillar du majonäs väldigt mycket kan du ta mer av den och mindre av creme fraichen.

  • jenny30

    På arlas hemsida finns en chilikryddad skagenröra jag testade en gång. Den blev riktigt god.

  • MINI25

    ....en liten touch av vitlök i ovasntående recept gör den magiskt god!!
    Prova med lite ruccola till- lite mer "spännande". Samt bröd som stekts i smör vid sidan om. Heeeelt gudomligt gott. Mycket citron och färsk dill!

  • Junifer

    creme fraiche
    finhackad rödlök
    lite citronsaft
    handpillade räkor (godast), brukar grovhacka häften och ha resten hela
    massor med hackad dill
    majonäs
    löjrom, brukar blanda lite i smeten och garnera med lite också.

    Dynggott

  • Junifer

    creme fraiche
    finhackad rödlök
    lite citronsaft
    handpillade räkor (godast), brukar grovhacka häften och ha resten hela
    massor med hackad dill
    majonäs
    löjrom, brukar blanda lite i smeten och garnera med lite också.
    lite salt (räkor är rätt salta), svartpeppar och en gnutta cajennpeppar

    Dynggott

  • mette

    Å så gott! Nu blev jag suuugen!

  • Lemone

    JAg brukar ta

    1 del majonäs och vispa ut i lite vatten,
    Creme fraiche lika mycket
    crab stick
    räkor
    dill
    purjo
    Röd lök
    Paprika röd & gul
    Röd rom
    Fin hacka och blanda
    smaka av med pressad citron
    Krydda med salt peppar och en stänl cayennepeppar. Inte för mycket av cayenn för den växer i smaken ju längre den står till sig.
    Blanda i rommen sist,
    Låt stå över dan i kylen så den får mogna.
    Lägg på rostad franska garnera med gurka citron och löjrom.

    JAg brukar göra över en liter av denna när jag har bjudning

Svar på tråden Skagenröra??