• Muffinsen

    Äta upphettad parmaskinka?? Snabbt svar önskas

    Ja precis som rubriken lyder undrar jag om man kan äta parmaskinka som tillagas, med en massa andra ingredienser, i ugn 200 grader. Vet att man kan äta om den varit fryst i tre dygn, men det är tyvärr försent. Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Äta upphettad parmaskinka?? Snabbt svar önskas
  • Kakan Mascha

    Om du har haft den i ugnen en stund, typ pizza eller canelonni skulle jag säga att det är lugnt att äta!

  • CloudBerry 1

    Alla köttprodukter är säkra ur bakterie- och parasitsynpunkt om de upphettas till rykande heta (70°C ) innan de äts. Däremot överlever bakterier djupfrysning.

    källa: slv

  • La Lola

    Från kostråden, som man får i pappersform av sin BM vid inskrivningen:
    "Listeria och toxoplasma dör om maten hettas upp till rykande het. Toxoplasma dör också om maten fryses i tre dygn, men listeria överlever frysning."

    www.slv.se/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Gravida/


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • Muffinsen

    Åh vad bra! Tack så mycket!

Svar på tråden Äta upphettad parmaskinka?? Snabbt svar önskas