• Lufsen

    Pris på kollektivtrafik

    Idag är det billigare för en barnfamilj att resa med egen bil från landsbygden till de större städerna än att åka kollektivt. Det är även enklare från vissa orter att ta sig in till städerna med bil än vad det är med tåg eller buss pga allt krångel med inställda tåg, förseningar och tillgänglighet.

    Idag är det t.o.m billigare som ensam privatperson att ta bilen från t.ex.uppsala till sthlm än vad det är att ta tåget.

    Vilka satsningar kommer miljöpartiet att göra för att göra det enklare för låginkomsttagare och familjer att resa kollektivt? Och hur ska dessa satsningar finansieras?


    Ta vara på varje stund, lycka ligger i ögonblicket.
  • Svar på tråden Pris på kollektivtrafik
  • Miljöpartiet

    Hej!

    En resa mellan Stockholm och Uppsala med bil är 7 mil. Med tåg kostar den 62 kr och uppåt. Bara bensinen för en resa på 7 mil blir dyrare, även med etanol och sedan tillkommer kostnad för att äga och underhålla bilen.

    Men jag tycker kollektivtrafiken ska bli ännu mer prisvärd, och absolut vara billigare än att ta bilen. Eftersom miljöpartiet inte vill satsa massa miljarder på nya vägar - som bara kommer öka trängseln för bilarna - så har vi pengar att satsa på en utbyggnad av kollektivtrafiken.

    Helene

Svar på tråden Pris på kollektivtrafik