• blåsol

    Att inte kunna svara på frågor?

    Jag har vid ett par tillfällen mailat via tjänsten på Centerpartiets hemsida och frågat vissa saker, bland annat gällande lågenergilampor i miljödebatten då dessa inte alls är speciellt miljövänliga. Fått svar? NEJ!

    Lyssnade på P4 Karlavagnen i kväll där en egen företagare undrade varför det är 7 (minst) karensdagar för egna företagare och endast en karensdag för vanliga löntagare. Fick han svar? NEJ! Endast en massa svammel om annat som var ovidkommande.

    Det är väldig svårt att ta ett sådant parti seriöst när dialog erbjuds men endast en monolog erhålls. Vad vill ni göra för att få förtroendet tillbaka?

  • Svar på tråden Att inte kunna svara på frågor?
  • Centerpartiet

    Ledsen att det tog tid innan du fått svar
    Det nuvarande förbudet mot glödlampor motiveras främst av en ökad energieffektivitet hos alternativa lampor. Även om det finns små mängder kvicksilver i lågenergilampor så kommer övergången till dessa totalt sett att bidra till en minskning av kvicksilverutsläppen eftersom kvicksilver används i stor utsträckning vid energiproduktion inom EU.


    I dagsläget finns inget alternativ till kvicksilver i lågenergilampor. Vi tror att det förbud vi har idag kommer att forcera fram bättre lågenergilampor utan kvicksilverinnehåll. För närvarande pågår det en översyn av de gränsvärden för kvicksilver som gäller idag. Bland annat pågår en hel del forskning om alternativa tekniker och ett exempel är de så kallade LED-lamporna.

Svar på tråden Att inte kunna svara på frågor?