Äta hårdost som fått lite mögel?
Jag undrar om man som gravid kan äta hårdost som fått lite mögel på sig. Jag har en ost hemma som möglat lite grann och jag har sedan skurit bort det. Är det ok att äta den då? Eller ska jag avstå?
Jag undrar om man som gravid kan äta hårdost som fått lite mögel på sig. Jag har en ost hemma som möglat lite grann och jag har sedan skurit bort det. Är det ok att äta den då? Eller ska jag avstå?
Jag hade inte ätit den alls... även om jag inte vore gravid... Mögelsporer finns ju i hela osten..blä.
Ja, det går bra att äta den. Till skillnad från möglat bröd stannar möglet på ytan (fick jag nyligen reda på på en ost o vinprovning , dock kunde jag ju bara äta hårdostar o inget vin ...)
Mögel är inte farligt.....
Skär du bara bort möglet kan du äta osten. Ost möglar och det är inget farligt.
Lagrade ostar möglar ofta lite redan under lagringen, möglet skärs då bort och nytt vax läggs på. Chansen är alltså stor att de ostar vi köper i butiken redan har varit mögliga någon gång, alltså INGET farligt alls. (Min sambo arbetar på ostlager)
Tack för all info!! Tur man har FL!