• Meus Veritas

    Snabba svar snälla! Pastagratäng med skinka

    Tänkta göra pastagratäng med rökt skinka idag och sitter o letar på google efter bra recept.
    Men alla recept jag hittar inehåller antingen ägg,(sonen är allergisk) keldas ostsås eller krossade tomater o de två sistnämnda har jag inte hemma. Är vrålsjuk så jag kan inte ge mig ut o handla.

    Men kan man verkligen inte göra pastagratäng med skinka utan dessa ingredienser?

    Snälla har ni recept på en god gratäng så hjälp  mig =)

  • Svar på tråden Snabba svar snälla! Pastagratäng med skinka
  • versan

    Ja det går bra.¨förklara mera

  • versan

    Gör en Tjockare Becamelsås med vitlök i så har du en god sås.
    Ta dom kryddorna du gillar.

    Har du riven ost kan riva det ned i såsen.
    annars är du utan.
    ska se om jag hittar ett recept.

  • versan
    5 dl mjölk (eller Imat då blir den mjölkfri också)
    1 buljongtärning
    Oregano
    Maizena till redning (så såsen blir tjockare)
    1 dl riven ost (Kan uteslutas)
    Salt och peppar
    Vitlök efter smak.
    har du tacokrydda hemme så häll i det i såsen.
    Ta dom kryddorna du gillar.

    Jag brukar steka köttet & hälla ned det i såsen
    Se till att såsen är liiite tjockare & krämigare än vanlig sås
    Häll sedan i detta +pastan i gratängformen.
    gratinera ca 15minuter 220grader.
  • mosterYster

    Gör en bechamelsås (smält 50 g smör, rör ner 1/2 dl vetemjöl och späd med en halvliter mjölk, låt sjuda några min under ständig omrörning i botten med en visp).

    Har du ost så riv ner en par dl.

    Häll denna sås över pasta-/skinkblandningen, strö ev över mer riven ost och gratinera i ugn 200 grader tills det fått fin färg. Du kan förstås även lägga på lite grönsaker (tomat, broccoli eller annat som passar att ätas varmt) innan du häller på såsen.

  • linjes

    Pastagratäng med skinka

    Koka pastan

    i med skinkan o pastan i en form med cf o lite ost krydda efter smak in i ugnen  

  • versan
    Meus Veritas skrev 2010-09-09 13:17:51 följande:
    Förklara mera??

    vad vill du veta?? Jag vill ju ha recept,
    hahaha... Jag råkade skicka iväg innan jag han skriva färdigt.
    Skulle stå förklarar mera om en stund.
    så går det när man är för vig i fingrarna & trycker på fel knappar.
  • mosterYster
    mosterYster skrev 2010-09-09 13:22:29 följande:
    Gör en bechamelsås (smält 50 g smör, rör ner 1/2 dl vetemjöl och späd med en halvliter mjölk, låt sjuda några min under ständig omrörning i botten med en visp).

    Har du ost så riv ner en par dl.

    Häll denna sås över pasta-/skinkblandningen, strö ev över mer riven ost och gratinera i ugn 200 grader tills det fått fin färg. Du kan förstås även lägga på lite grönsaker (tomat, broccoli eller annat som passar att ätas varmt) innan du häller på såsen.
    Ja självklart blir det godare med vitlök i. Allt blir godare med vitlök.
  • Meus Veritas

    Tack allihop ska genast försöka mig på en gratäng aldrig gjort detta utan det blir pasta med skinksås annars men det kan ju inte vara så annorlunda håll tummarna för mig

Svar på tråden Snabba svar snälla! Pastagratäng med skinka