Forum Inaktiva: Miljöpartiet 2010 - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Inte svar på frågan

  Fre 10 sep 2010 22:58 Läst 1708 gånger Totalt 3 svar
  Piratp­artist
  Visa endast
  Fre 10 sep 2010 22:58

  Ställde denna fråga   Varför vågar ni inte ta upp frågan om Datalagringsdirektivet i debatten? och fick tillsvar vad ni hade i partiprogramet.

  Bra att ni har frågan i partiprogramet, men vad kommer ni att göra när det blir dags för att rösta om implementeringen av Datalagringsdirektivet? och varför ni inte för upp frågan på dagordningen samt tar debatten i media.

 • Miljöp­artiet
  Visa endast
  Sön 12 sep 2010 10:15 #1

  Hej!

  Den text jag gav dig till svar kommer från vårt valmanifest, inte partiprogrammet. Valmanifestet är det urval punkter som vi går till val på och som vi har för avsikt att genomföra utan nästa mandatperiod.

  Så svaret på din fråga är att vi driver dem. Vi pratade om de här frågorna när tillfälle ges.  Om du sett våra valaffischer så ser du även på dem att vi lyfter frågan.

  Men som du säkert vet är det inte alltid så att man får genomslag för de frågor man själv vill.

  Om du vill fortsätta ha en debatt om det här så är du välkommen att kontakta mig direkt, eller någon av våra riksdagsledamöter.

  Helene

 • Miljöp­artiet
  Visa endast
  Sön 12 sep 2010 10:26 #2

  Och här är ett utförligt svar på frågan om datalagringsdirektivet:

  Direktivet går för långt och har fällts i den tyska Författningsdomstolen för att det kränker den personliga integriteten. Det pågår nu en EU-utvärdering för att se om det måste ändras. Sannolikheten är också stor att Europadomstolen river upp det. Miljöpartiet är emot direktivet och vill att det inte genomförs i Sverige.

  Om det blir en ny prövning i EU-domstolen vill vi att regeringen inte bara lägger sig platt som Alliansen gjorde utan istället  vill vi aktivt försvara människors rätt till privatliv.

  Direktivet är ett av många förslag om ökad övervakning som tillsammans riskerar att skapa ett samhälle där alla människor är övervakade från vagga till grav, oavsett om man är misstänkt för något eller ej. Miljöpartiet anser att alla dessa förslag måste ses i ett sammanhang, och inte bara var för sig. Vi vill värna om människors rätt till privatliv. Direktivet är ineffektivt, kostsamt och oproportionerligt, och det finns risk att uppgifter om människors privatliv läcker ut eller missbrukas.

  Helene

 • Piratp­artist
  Visa endast
  Sön 12 sep 2010 11:30 #3

  Vad kommer ni att gör om det inte blir en ny prövning i EU-Domstolen. Ta böterna som är lägre än att implementera DLD eller vika er och införa DLD.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll