• Äldre 11 Sep 14:14
    2189 visningar
    1 svar
    1
    2189

    Dålig lön för sjuksköterska

    Hej. Jag undrar vad FP anser om att jag som specialistsjuksköterska inom intensivvård, som har läst 4 år på universitetet tjänar så dåligt? Jag har en månadslön på 27400 kr (bor och jobbar i GBG). Med tanke på stort ansvar och mkt kunskap tycker jag inte lönen är något vidare alls. Jämför jag mig med andra med liknande högskolepoäng ligger jag uselt till i lön...
    Vad anser FP om detta?

  • Svar på tråden Dålig lön för sjuksköterska
  • Folkpa­rtiet
    Äldre 13 Sep 10:12
    #1

    Hej!
    Löneutvecklingen för sjuksköterskor och andra vårdyrken har hämmats av att det under lång tid funnits få arbetsgivare att välja bland. Jag tror att när vi nu öppnat upp för en större mångfald av olika vårdgivare så kommer det att vara positivt inte bara för de anställdas valfrihet när det gäller arbetsgivare, utan också för löneutvecklingen. I tävlan mellan vårdgivare som vill anställa duktiga medarbetare kommer lönerna vara en faktor. Enligt Vårdföretagarna tjänar en privatanställd sjuksköterska i snitt mer än sina offentligt anställda kollegor. Vi är övertygade om att en ökad mångfald av vårdgivare i vården är bra - både för patienterna och för dem som är anställda i sjukvården.


    Får jag bara avslutningsvis lägga till att de jobbskatteavdrag som Alliansen genomfört i hög grad har inriktat sig på låg- och medelinkomsttagare. Vår skattepolitik handlar om att det ska löna sig att arbeta.  En sjuksköterska som tjänar 27 000 kronor i månaden har fått sin skatt sänkt med 1 726 kronor per månad. Vi har i Alliansen sagt att om ekonomin så tillåter så kommer vi under nästa mandatperiod att gå vidare med ytterligare ett jobbskatteavdrag.


     

Svar på tråden Dålig lön för sjuksköterska