• Hej hello

    Mer pengar till skola, vård och invandrare?

    Hej, jag har följande frågor:


     - Ni är för skattesänkningar för oss löntagare. Får ni ändå in tillräckligt mycket skatteintäkter och kan lägga lika mycket pengar på skolan och vården som det rödgröna blocket?


     - Arbetar ni med att förändra något i vår invandrarpolitik?


    - Vill ni avsätta mer pengar / resurser för att ge invandrarna mer utbildning i bla svenska och samhällskunskap samt mer hjälp för att komma in på arbetsmarknaden?


    - Kommer Sverige fortsättningsvis bevilja lika många uppehållstillstånd som ni gjort de senaste åren?


    - Varför väljer Sverige att ta in fler invandrare än våra grannländer?


    Varför agerar inte ert parti och ställer sig frågan varför folk lägger sin röst på SD? Ni missar ju hela poängen och bara kritiserar SD. Helt fel väg att gå enligt mig. Ni måste bemöta detta parti och förklara för väljarna vad ni själva gör för att komma till rätta med vår invandrarpolitik. Att bemöta med tystnad gynnar dessvärre vara SD och det är upprörande att detta fortgår. Problem och skadegörelse i förorterna är en klar varningssignal. Men pratar partierna om detta öppet ? Nej då återigen tystnad.


    Jag tror det behövs en total förändring i vår invandrarpolitik. Börja om och se över vad som behöver förändras. Ge till en början inte fler uppehållstillstånd än våra grannländer. Följ upp ert arbete och när ni ser att integrationen lyckas så kan man ge fler och fler uppehållstillstånd. En lyckad integration är bla när arbetslösheten bland invandare ligger i nivå med oss svenskar. Detta är ett mål som ni borde jobba mot.


    Jag vore mycket tacksam att få svar på dessa frågor.  Från en som fortfarande inte bestämt sig.

  • Svar på tråden Mer pengar till skola, vård och invandrare?
  • Moderaterna

    Hej,

    I och med att fler jobbar blir det för det första färre som försörjs genom transfereringssystemen (olika former av bidrag/ersättningar) varför de pengarna kan gå till annat - tex skola och vård. Men det viktigaste är att fler som jobbar också innebär fler som betalar skatt. Fler betalar kommunalskatt än statlig skatt och vård och skola är just kommunala angelägenheter. Ytterligare ett sätt att få in skatteintäkter är genom momsen. Momsintäkterna går till staten. Ju mer vi konsumerar desto mer momsintäkter blir det. Här ligger också en av de tydliga skiljelinjerna i svensk politik. Alliansen vill att fler arbetsföra ska få hjälp för att komma i arbete. Dels för att vi tycker att det är mer värdigt att människor som kan arbeta också får vara med på arbetsmarknaden, men också för att det är ett sätt att få in mer pengar till våra kärnverksamheter. De rödgröna vill istället höja skatten och även höja bidragen för dem som inte arbetar.  

    Ang invandrarpolitik: 


     

     


    Alliansen har påbörjat stora förändringar av integrationspolitiken och även en del i asylpolitiken. Till exempel tar vi nu bort arbetsförbudet för den som är asylsökande varför det blir möjligt att arbeta i Sverige även under den tid asylansökan prövas. Vi har också infört möjligheten att arbetskraftsinvandra till Sverige och vi ser att många har kommit till Sverige för att arbeta i våra bristyrken - det vill säga där kompetensen inte finns att finna i Sverige. I och med den demografiska utvecklingen där antale äldre blir allt fler och antalet i arbetsför ålder är färre i förhållande till dem som går i pension behöver vi vara öppna för arbetskraftsinvandring. Tyvärr vill de rödgröna inskränka relgerna för arbetskraftsinvandring.

    Vi har också lagt om integrationspolitiken genom att koppla den tydligare till arbetsmarknaden. Nu kommer nyanlända på ett tydligt sätt kopplas till Arbetsförmedlingen. Vi gör också om samhällsinformationen och reglerna för denna så att incitamenten finns för alla att delta både i informationen och i sfi - både kvinnor och män. Ersättningarna kopplas till individer - inte till hushållets samlade inkomster - vilket skapar incitament för att både kvinnor och män deltar i etableringsinsatserna och invandrarkvinnor får tydligare en egen ekonomi. 

    Ang. pengar/ resurser: Ja den nya lagen syftar till ett större deltagande i etableringsinsatserna och har en tydligare arbetslinje.

    Ang att fortsättningsvis bevilja lika många uppehållstillstånd som ni gjort de senaste åren?

    Det går inte att svara på eftersom det är beroende av hur många som söker asyl i Sverige. Att söka asyl är en mänsklig rättighet som moderaterna värnar. Den som har Sverige som första asylland och har asylskäl får också stanna. Vi har inte föreslagit några förändringar av lagstiftningen.

    Och ang din fråga: Varför väljer Sverige att ta in fler invandrare än våra grannländer? 

    Det beror många gånger på till vilket land människor söker sig för att söka asyl. Sannolikt beror det på att fler söker asyl i Sverige än våra grannländer. 

    I övrigt så tycker jag nog att vi har berätta mycket om både vad moderaterna vill och vad Alliansregeringen gör i invandringspolitiken. Jag har själv varit ordförande för moderaternas arbetsgrupp som har tagit fram den integrationspolitik vi går till val på och debatterat om denna. Vi håller kvar vid ståndpunkten att SD:s invandringssyn är förklastlig och att vi inte tänker samarbeta med dem. Vi menar också att SD som vågmästare vore att äventyra en stabil regering vilket i sin tur kan skapa kaos i politiken och ge effekter på samhällsekonomin. Det kan leda till mindre trygghet. En skakig ekonomi påverkar till exempel arbetsmarknaden, det har vi sett nu under den ekonomiska krisen, trots att Sverige har klarat denna mycket bra jämfört med många andra länder. 

     Vi arbetar hela tiden för att invandrare ska komma in på arbetsmarknaden. Vi har bland annat infört instegsjobb och nystartsjobb som sänker trösklarna. I Stockholm där jag arbetar har vi startat Jobbtorg Stockholm som framgångsrikt hjälper arbetsföra människor med ekonomiskt bistånd till arbete - bland andra invandrare.


     


     


Svar på tråden Mer pengar till skola, vård och invandrare?