• Anonym (Orolig)

    Vad händer med mammas trygghet?

    Centern föreslår att LAS ska göras om så att företagen får göra fler undantag turordningsreglerna. Målet med förändringen är att unga och invandrare lättare ska komma in på arbetsmarknaden. Jag är rädd för att många företag kommer utnyttja dessa förändringar i turordningsreglerna för att bli kvitt med äldre personal som kanske har en högre lön än vad en nyanställd har och som ibland inte längre är lika snabb. 

    Ni hävdar att en större rörlighet på arbetsmarknaden är positiv och att arbetsgivaren fortfarande måste kunna hävda att arbetsbrist förkommer för att uppsägningar ska bli aktuella. Problemet är bara att arbetsgivaren har tolkningsföreträde när det gäller frågor om arbetsbrist och kompetens och jag är därför rädd för att förändringarna kommer att missbrukas.

    Vad är vinsten med att en äldre människa slängs ut i arbetslöshet för att en ungdom ska få jobb? Byter man inte ett problem mot ett annat? Varför ska en ungdom tycka att förslaget är bra om mamma och pappa (eller äldre släktingar) riskera att slängas ut i arbetslöshet? 

    Var är centerns människosyn på väg egentligen? Pensionärer och sjuka har det senaste åren fått det sämre med er politik och nu vill ni göra det mer osäkert för äldre för att företagen ska få anställa billigare arbetskraft?

Svar på tråden Vad händer med mammas trygghet?