• Anonym (Undra­nde)
    Äldre 12 Sep 17:37
    1508 visningar
    1 svar
    1
    1508

    Hur stor blir hyreshöjningen med ert förslag?

    Alliansen har bestämt att hyressättningen förändras from den 1 januari 2011.  Förändringen innebär att  kommunala och privata hyresvärdar får förhandla med hyresgästföreningen om hyrorna. Förändringen beräknas leda till rejält högre hyror i attraktiva lägen.

    Kommer förändringen leda till rejält sänkta hyror i mindre attraktiva lägen eller är det mest de attraktiva lägena som påverkas ?

    Skulle bara det attraktiva lägenheterna bli dyrare medan de midra attraktiva lägenheterna stannar kvar på oförändrad nivå så leder ju förslaget till att hyresnivån totalt sett kommer öka för svenska folket och det låter  ju inte så förnuftigt.

  • Svar på tråden Hur stor blir hyreshöjningen med ert förslag?
  • Folkpa­rtiet
    Äldre 13 Sep 13:05
    #1

    Hej,
    Hur hyrorna kommer att utvecklas, såväl i mer attraktiva som mindre attraktiva områden, är omöjligt att säga. Det beror på hyresförhandlingarna mellan de kommunala bostadsföretagen och de privata hyresvärdarna å ena och sidan och hyresgästorganisationen å den andra.

    Skälet till att vi ändrat hyreslagstiftningen är att vi vill få hyresmarknaden för bostäder att fungera bättre. Nu blir förutsättningarna för kommunala bostadsaktiebolag och privata hyresvärdar likvärdiga. Det kan bidra till ett större intresse för att investera i och förvalta hyresrätter och på sikt ett förbättrat utbud av hyresbostäder.


    Jag vill också betona att för att hyresgäster inte ska kunna drabbas orimligt av förändringarna har vi infört en skyddsregel mot kraftiga hyreshöjningar för att värna hyresgästernas besittningsskydd. Den innebär att om den nya hyran är betydligt högre än den tidigare ska hyresnämnden kunna bestämma att en lägre hyra ska betalas under en viss tid.

Svar på tråden Hur stor blir hyreshöjningen med ert förslag?