• Anonym (Mamma)

    Hur ska vi få mindre fritidsgrupper?

    Kommunerna tar inte sitt ansvar när det gäller fritids, det är kaos där. I vår kommun är det 60 barn på 2-3 personal (beroende på när man tittar under dagen). Personalen hinner inte med och det är ständiga konflikter. Kommunerna tar inte sitt ansvar för fritids, är det inte dags att lagstifta om max antal barn per personal och grupp? Så här kan det inte fortsätta!

  • Svar på tråden Hur ska vi få mindre fritidsgrupper?
  • Folkpartiet

    Hej,
    Kvaliteten i landets fritidshem varierar väldigt mycket. En orsak är otydliga mål för fritidsverksamheten. Det vill vi ändra på. Vi tycker också att det är viktigt att Skolinspektionen granskar kvaliteten på fritids, eftersom det finns verksamheter som inte fungerar som de ska. Vi är däreot skeptiska till att lagstifta om bemanning. Det är ett för trubbigt sätt att säkerställa en bra kvalitet. Personalbemanningen på fritids måste anpassas till hur verksamheten bedrivs just där och hur behoven hos barnen i den barngruppen ser ut.  

    Jag skulle vilja uppmana dig att ta kontakt med folkpartiet och de andra partierna i din kommun och diskutera fritidsverksamheten som ditt/dina barn deltar i. Självklart ska ditt/dina barn erbjudas en trygg och bra verksamhet! 

Svar på tråden Hur ska vi få mindre fritidsgrupper?