• Anonym (Kaffedraken)

    Vårdplatssituationen och personaltäthet

    Det pratas om äldreomsorgen och det är bra MEN, vad ska ni konkret göra åt vårdplatssituationen på sjukhusen där den medicinska säkerheten hotades gång på gång i somras? Pga att vårdplatserna redan var på bristningsgränsen innan sommarneddragningen. Kompetent och erfaren personal flyr från sjukhusen för vi orkar inte se på plats att patienterna lider och diskrimineras. Är det verkligen meningen att man skall behöva hamna i en situation där man får välja vilken patient som skall få livsviktig akut behandling för att det inte finns tillräckligt med personal på plats? Ledningen lyssnar inte. Fack, chefer, läkare har påpekat bristerna men ingen lyssnar. Vad gör man? Hur många skall skadas eller dö för att det skall bli en förändring?


    *funderar*
  • Svar på tråden Vårdplatssituationen och personaltäthet
  • Anonym (Kaffedraken)

    Det du skriver om är väldigt allvarligt. Om patientsäkerheten är hotad så ska du anmäla din arbetsplats enligt Lex Maria. Din arbetsplats måste enligt lag ha ett system för anmälan, så att din rapport kommer vidare till Socialstyrelsen. Alliansregeringen har skärpt Socialstyrelsens tillsyn, och dålig patientsäkerhet på grund av platsbrist är en av de frågor de nu arbetar mycket aktivt med.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Folkpartiet skrev 2010-09-15 11:24:48 följande:

    Det du skriver om är väldigt allvarligt. Om patientsäkerheten är hotad så ska du anmäla din arbetsplats enligt Lex Maria. Din arbetsplats måste enligt lag ha ett system för anmälan, så att din rapport kommer vidare till Socialstyrelsen. Alliansregeringen har skärpt Socialstyrelsens tillsyn, och dålig patientsäkerhet på grund av platsbrist är en av de frågor de nu arbetar mycket aktivt med.


    Jag har personligen gjort anmälan till både Socialstyrelsen och Arbetsmiljöverket, men vad hjälper det när vi på golvet, läkare, chefer m.m gång på gång påtalat bristerna för ledningen som bara vänder dövörat till? En ekonom sitter och styr Sahlgrenska Sjukhuset, som numera kallas för "det sjunkande skeppet" av personalen själva.

    Bara i sommar har otroligt många avvikelserapporter skrivits. Vår avdelning och säkerligen många fler skriver dessa rapporter till förbannelse men det är som att stångas med en vägg.

    Jag uppmuntrar alla anhöriga och patienter att anmäla missförhållandena de upplever för att det skall komma upp till ytan, så att det ska förändras för det MÅSTE förändras. Jag träffar förtvivlade anhöriga där deras älskade skyfflas runt emellan avdelningar för att de måste ha vårdplatsen för en annan patient. Det finns så otroligt många brister som behöver rättas till.

    Det finns kunskap, erfarenhet och framförallt personal som vill så otroligt mycket men hindras av en ledning som enbart ser pengar och statistik och gör allt för att snygga till siffrorna så det ser bra ut utåt.

    Ett konkret exempel. Vi hade en välfungerande akutmedicinsk avdelning som var otroligt effektiv med mycket kompetent och erfaren personal. Vi hade arbetat ihop i flera år och var samspelta så ingen onödig tid försvann. Chefen hade framtidsversioner som hade gjort det ännu bättre. Vi hade byggt upp en egen hjärtmottagning på avdelningen där patienter som hade ex. fått nydiagnostiserad hjärtsvikt, kärlkramp eller hjärtinfarkt fick återkomma några dagar senare för att få mer information, få svar på frågor som uppkommit efter de kom hem osv. De gjorde patienten tryggare så att det i säkerligen flera fall inte gjorde att de återkom till akutintaget för att de var rädda när de fick symptom som tillhörde sjukdomen. Detta raserades på bara på ett par veckor förra hösten,  för att "den kompetenta ledningen" sa att det skulle sparas pengar. Vi hade en vårdtid i medel på 2.7 dygn. 3500 patienter per år. Den erfarna personalen spreds ut eller lämnade sjukhuset helt.

    Läkarna varnade ledningen för följderna, ingen lyssnade. I somras utbröt kaos och vilka fick lida? Jo, de sjuka och gamla, som alltid. Vi i personalen led men vi kunde gå hem efter passet. Patienterna var försvarslösa.

    Jag kan berätta hur mycket som helst.
    *funderar*
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej igen,
    jag tycker att du ska ta kontakt med Socialstyrelsen och Arbetsmiljöverket och begära klart besked om hur de har hanterat dina anmälningar och när de avser att göra tillsynsbesök hos er.

    I ditt senaste inlägg berättade du att det är Sahlgrenska sjukhuset du arbetar på. Jag föreslår därför att du också tar kontakt med den politiska ledningen i Västra Götalandsregionen, eftersom de har det politiska ansvaret för sjukvården. Du kan till exempel ta kontakt med med Jonas Andersson, som är regionråd för folkpartiet i Västra Götaland, eller hans medarbetare. Han har mejladress: [email protected]

Svar på tråden Vårdplatssituationen och personaltäthet