• Äldre 16 Sep 20:54
    1574 visningar
    1 svar
    1
    1574

    Sjuksköterskelönerna

    Vad tycker ni om sjuksköterskelönerna? Tycker ni att dom ska vara på den nivån som de är idag eller vill ni höja dem? I sådana fall på vilket sätt vill bidra till att höja lönerna? Motivera väl!

  • Svar på tråden Sjuksköterskelönerna
  • Modera­terna
    Äldre 17 Sep 15:18
    #1

    Hej,

    Det ska löna sig att arbeta, för alla olika grupper av arbetstagare. Vi har gjort det mer lönsamt att arbeta genom jobbskatteavdraget. Om det finns utrymme vill vi under kommande mandatperiod gå vidare med ytterligare skattelättnader för låg- och medelinkomsttagare. En undersköterska med en månadslön på 21 900 kronor har fått 1500 mer i månaden varje månad. Efter skatt innebär det en hel extra månadslön per år. Om ekonomin tillåter vill vi gå vidare med inkomstskattesänkningar för löntagare under nästa mandatperiod.   


    Vi tror också att det går att förbättra mycket inom hälso- och sjukvården bara genom att lyssna mer på medarbetarna och ge dem större inflytande över sin arbetssituation. Det finns redan många landsting och arbetsplatser som försöker arbeta på det sättet, men vi tror att det kan gå att göra mer på det området.


    Det finns flera olika vägar att nå dit. En mångfald av olika arbetsgivare och alternativa driftsformer är en väg, men detta tankesätt måste även gälla inom den offentligt drivna verksamheten. Vården måste bort från stelbenta byråkratiska strukturer för att istället bli en mer flexibel och lyssnande organisation. Korta beslutsvägar och en närvarande chef borde vara självklarheter inom hälso- och sjukvården

Svar på tråden Sjuksköterskelönerna