• Freiya

    frysa nybakat bröd

    Jag tänkte baka dessa småbröd tills på söndag.
    http://www.ragazze.se/2005/01/03/hjartformade-kuvertbrod/

    jag ska baka dom idag tänkte jag, så är det gjort. Då behöver jag frysa in dem, när gör man det? Ska man göra det när de fortfarande är varma eller ska man låta dem kallna innan? Har fått för mig att de smakar mer som nybakt när de frysen in varma?


    Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.
  • Svar på tråden frysa nybakat bröd
  • rosenknopp09

    brukar alltid vänta tills de har svalnat något..

  • Freiya

    ok, lite ljumna sådär då eller? Smakar de lika nybakt när du tinat upp dem sen?
    Hur brukar du tina dem, låta em ligga framme i rumstemp bara eller?


    Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.
  • rosenknopp09

    jag brukar vänta tills det är helt kalla,du får väl testa med en liten satts först om du tycker själv att det smakar nybakat.. jag brukar tina dem genom att ta fram dem kvällen innan så den får tina i flera timmar.. kör man brödet i micron blir det lätt degigt.

  • Freiya

    ok. tack för hjälpen!


    Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.
  • sveamoder

    Bröd ska kallna helt innan det fryses!  Man kan köra en stund i micron så bara ytan blir varm sen låta det stå och tina av ytvärmen, då blir det som nybakat!

  • Freiya
    sveamoder skrev 2010-09-17 10:23:14 följande:
    Bröd ska kallna helt innan det fryses!  Man kan köra en stund i micron så bara ytan blir varm sen låta det stå och tina av ytvärmen, då blir det som nybakat!
    smart!
    ska jag prova!
    Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.
  • MBert
    sveamoder skrev 2010-09-17 10:23:14 följande:
    Bröd ska kallna helt innan det fryses!  Man kan köra en stund i micron så bara ytan blir varm sen låta det stå och tina av ytvärmen, då blir det som nybakat!
    Ja bröd ska alltid kallna helt innan det fryses, bl.a. för att det annars blir kondens i påsarna och det försämrar fryskvaliteten. Dessutom går det fortare att frysa redan avsvalnat bröd än varmt och infrysningsprocessen bör gå så fort som möjligt för att få bästa resultat. Kyla gör brödet torrt ("åldrar" brödet) och därför bör bröd aldrig förvaras i kylskåp. Frys är däremot en annan sak, men infrysningen bör därför gå snabbt.

    Vill man sen ha brödet som nybakt så bör det tina långsamt och få sin sista "touch" i ugnen så att den återfår sin goda skorpa på ytan.

    Lycka till.
Svar på tråden frysa nybakat bröd