Saftiga kanelbullar?
Tänkte baka lite kanelbullar idag? Är det någon som vill dela med sig av ett bra recept på saftiga bullar?
Tack på förhand!
Tänkte baka lite kanelbullar idag? Är det någon som vill dela med sig av ett bra recept på saftiga bullar?
Tack på förhand!
Pretty please
Jag som aldrig lycktas med något bakverk tidigare får till riktigt goda bullar med hjälp av detta recept!
Ingredienser:
5 dl mjölk 50 gram jäst, för söta degar 1,5 dl strösocker 0,5 tsk salt 1 tsk kardemumma, malen 15 dl vetemjöl
125 gram smör, rumstempererat 1 st ägg, till pensling pärlsocker, till garnering
Fylllning 125 gram smör 1,5 dl strösocker 2 msk kanel, mald
Tillagning 40 - 50 bullar
1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.
2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
3. Rör samman fyllningen.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.
5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.
6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.
Använd recept med vit sirap istället för socker. Samt ta ut bullarna när de är lite ljusare, min erfarenhet är att ju mer gräddade bullar desto torrare i kvadrat
Mycket smör!
Mandelmassa som fyllning tillsammans med kanelen. Mums!
Tack så jättemycket alla!
Jag bakade efter detta receptet LÄNK och det blev verkligen saftiga och goda bullar!
Använd vit sirap istället för socker och smält aldrig smöret och ha i det mot slutet nästan.