• Anonym

    Ätit färskost

    Har idag ätit Arlas Kesella vanilj (250 gram) och upptäckte inte förrän efteråt att det är färskost. Ser på innehållsförteckningen att det är "högpastöriserad mjölk och grädde, syrningskultur, löpe". Kan jag äta detta ändå, i och med att det är högpastöriserat? Oroar mig verkligen för att Kesellan jag ätit idag kan ha skadat fostret!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-23 20:57
    Kan fostret ha tagit skada för att jag åt den kalla Kesellan en gång? Kan jag göra något för att se att allt är OK? Tänker undvika detta självklart framöver, men vill slippa oroa mig resten av graviditeten... Då det var högpastöriserad ost, kanske det minskade risken denna gång- ?

  • Svar på tråden Ätit färskost
  • BVC Sköterskan

    Hej!

    Om den är högpastöriserad menas att den är upphettad till en viss temperatur - för att ta död på skadliga bakterier.
    Det är opastöriserade och lågpastöriserade produkter du rekommenderas avstå ifrån.

    Så du kan äta mer av Kesellan!

    MVH Christine

Svar på tråden Ätit färskost