• supersötasilversara

    Frysa kakdeg?

    Igår bakade jag och gjorde bland annat en sats med vailjdrömmar. Nu tänkte jag om det skulle gå att rulla bollar och sedan frysa in dom direkt, för att ta fram och grädda när man ska äta? Eller blir det inte bra då?

    Någon som testat? Eller vet ändå

  • Svar på tråden Frysa kakdeg?
  • Tinkerbelle

    Har aldrig testat med drömar men annan kakdeg går ju jättebra att göra så med Men varför inte bara baka kakorna nu och frysa en dem färdiga? Känns svårare att förvara obakta drömmar i frysen än färdiga


  • Spexig

    Jag tror inte det går om det är bakpulver i degen, för då ska man grädda så fort som möjligt efter att man blandat bakpulvret med vätskan, annars går "pyset" ur och kakorna blir askompakta.

    Men varför inte testa? 

  • BuoBä
    Spexig skrev 2010-09-23 11:44:18 följande:
    Jag tror inte det går om det är bakpulver i degen, för då ska man grädda så fort som möjligt efter att man blandat bakpulvret med vätskan, annars går "pyset" ur och kakorna blir askompakta.

    Men varför inte testa?
    Muffins går att frysa ogräddade i formarna och baka senare och de innehåller bakpulver. Däremot ska man inte låta bakpulverkaksmet stå i rumsvärme för länge, då kan de bli platta när man gräddar dem sen. 

     


    Ang. drömmar så gissar jag att det går att frysa degen, men det verkar enklare att frysa kakorna färdiggräddade. De tinar på några minuter.

  • Spexig
    BuoBä skrev 2010-09-23 12:00:18 följande:
    Muffins går att frysa ogräddade i formarna och baka senare och de innehåller bakpulver. Däremot ska man inte låta bakpulverkaksmet stå i rumsvärme för länge, då kan de bli platta när man gräddar dem sen. 

     


     


    Ah, det var så det var! Tack!
  • supersötasilversara

    Jag tycker att det är så gott att äta precis nybakta kakor och de blir inte riktigt samma smak när man fryser färdiga kakor

    Just det, muffinsar har jag ju läst om, att de går att frysa så det borde ju gå med drömdeg också. Ska prova ett par stycken i alla fall och blir det bra så kan jag ju alltid frysa nästa sväng

Svar på tråden Frysa kakdeg?